Slovenija
2601 ogledov

Počivalšek: "Vem, kaj sem delal, zakaj sem to delal, rezultati so vidni"

Zdravko Počivalšek Epa
Počivalšek meni, da imajo zdaj tisti, ki se ukrepov držijo, občutek, da so prevarani.

Kot je v intervjuju za TV Slovenija povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek, je treba sprejeti ukrepe, ki se jih bomo vsi držali. Želi si enotnosti v politiki, vsaj kar se tiče ukrepov. Poziv na sejo, ki je potekala na Brdu pri Kranju, je bil po njegovih besedah iskren, zato obžaluje, da se je del opozicije ni udeležil.

Počivalšek meni, da imajo zdaj tisti, ki se ukrepov držijo, občutek, da so prevarani. Obžaloval je tudi, da v tem času trpijo gostinci. Meni, da bomo z odgovornim pristopom dosegli pogoje za odpiranje gospodarstva ter da bomo lahko najkasneje v drugi polovici leta izkoristili turistične bone. Podjetja je treba ohraniti, da se pripravijo na obdobje po covidu, pri čemer mora pomagati tudi država.

Spregovoril je tudi o incidentu, ki se je zgodil ob obisku gostilne v Prlekiji. "Tisti, ki me poznajo, vedo, v čem je razlog mojega uživanja vode od novega leta pa do velike noči," je dejal in dodal, da o tem takrat ni razmišljal in opravil sestanek na temo oživljanja gospodarstva. Poudaril je, da ni kršil nobenega odloka.

Povedal je, da je bil temeljni razkorak v SMC povezan s sodelovanjem oziroma razdeljevanjem. Kot je povedal, sam ne išče prepirov, temveč si želi sodelovati. Raje kot z Levico sodeluje z SDS. "Slovenija je močna, ko je močno gospodarstvo," je poudaril in dodal, da se je torej odločil med Kordišem in Janšo. V vlado so šli zato, da realizirajo cilje iz koalicijske pogodbe.

"Razmere v koaliciji niti približno niso take, kot so prikazane v javnosti," je dejal. Očitke o tem, da delovanje v stranki ni bilo usklajeno, je zavrnil, poleg tega se že dogovarjajo s kandidati za naslednje volitve.

"Pod krinko sredine se skriva veliko levega centra," je dejal in povedal, da je Slovenija zelo polarizirana, ker so se sami odločili za sredino, pa so napadani. 

Poročilo računskega sodišča po njegovem mnenju ni obremenjujoče zanj, vse so počeli po zakoniti poti, z namenom, da čim prej zagotovijo zaščitno opremo. Meni, da bo za sporne pogodbe moral odgovarjati Ivan Gale. "Vem, zakaj sem to delal, kaj sem delal, rezultati so vidni," je poudaril in ne bo dovolil, da bodo obsojali mediji. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Leon
    Leon 08:49 31.marec 2021.

    Počivalšek: "Vem, kaj sem delal, zakaj sem to delal, rezultati so vidni"....8 MILIJARD DOLGA za novo generacijo ,ki še shodila ni !

  • sam1 08:23 31.marec 2021.

    Precej rezultatov je že vidnih,bomo videli,če bo še tako nadut,ko bo prišel račun za zapitek.....

  • Buča Pepa 08:20 31.marec 2021.

    Rezultate tvojega dela vidiš samo ti Počivalnik in tudi samo ti uživaš v njih. Tebi dol visi za rajo!