Slovenija
8152 ogledov

Podrobnosti dogodka, ki je deklico stal življenja

Temperatura Poslala bralka
Rovinjsko Selo, kjer je oče pustil v avtu svojo 4-letno hčerko, je zavito v žalost. Medtem na dan prihajajo podrobnosti dogodka.

Kot je znano, v Rovinjskem Selu na Hrvaškem je prejšnji teden oče svojo hčerko pustil v razgretem avtomobilu. Doživela je vročinsko kap in bila hudo dehidrirana, kljub temu, da so jo še živo prepeljali v bolnišnico, je tam včeraj umrla.

33-letni oče je deklico pustil na parkirišču pred svojim frizerskim salonom v Rovinjskem Selu. Ima še eno zaposleno, vsak dan se vozi v 30 kilometrov oddaljeni salon, piše Jutarnji list. Sicer 33-letnik živi s svojo nosečo ženo in še enim otrokom.

Mestece je zaradi dogodka pretreseno. Član mestnega sveta Emil Radovan, ki je izrazil sožalje družini, je za omenjeni portal povedal, da je bila v salonu gneča, dekličin oče je avto parkiral poleg vhoda v salon. Mislil je, da hčerka v avtu spi. Okna je zaprl, da v avto ne bi silil prah z bližnjega gradbišča.

Delavci slednjega so opazili, da z otrokom v avtomobilu najverjetneje nekaj ni v redu in poklicali pomoč. Deklico so sprva prenesli v klimatizirani salon, nato v bolnišnico v Pulo. Od tam so jo premestili v bolnišnico v Reki, kjer je včeraj umrla.

Temperatura To je ponavljal Svet Oče, ki je pozabil deklico v razbeljenem avtomobilu v šoku

Sosedje o družini vedo povedati same pohvalne besede. 33-letnik naj bi bil vzoren oče svojima dvema otrokoma, pričakuje še enega.

Zaradi dekličine smrti bo njen oče kazensko odgovarjal; policija je že v nedeljo potrdila, da vse okoliščine kažejo na kaznivo dejanje nespoštovanja otrokovih pravic.

Po besedah nekdanjega držanega tožilca iz Pule Davorja Štorge, ki jih je podal za Jutarnji list, je najvišja možna kazen za nespoštovanje otrokovih pravic s posledico smrti od tri do petnajst let zapora.

Temperatura V bolnišnici Svet Deklica, ki jo je oče pozabil v razgretem avtu, umrla

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Vunny 09:30 11.julij 2019.

    Družbeno koristno delo, kazen si je že sam naložil!

  • mizimazi 09:07 10.julij 2019.

    ZOB ZA ZOB...