Svet
24410 ogledov

Oče, ki je pozabil deklico v razbeljenem avtomobilu v šoku

Temperatura Poslala bralka
Deklica se, potem, ko je bila več kot dve uri zaprta v razgretem avtomobilu, še vedno bori za življenje.

Hrvaški mediji so pridobili izjavo očeta, ki je 4-letno deklico pozabil v avtomobilu v Rovinju. V vozilu je bila zaprta več kot dve uri. Reševalci so po prihodu na kraj dogodka 40 minut poskušala otroka stabilizirati, trenutno pa se zdravniki v bolnici na Reki pa še vedno borijo za njeno življenje.

"Dobili smo klic, da je otroku slabo. Na mesto dogodka so prišli reševalci. Šele kasneje smo izvedeli, da je bil otrok več kot dve uri zaprt v vozilu, medtem, ko je bil oče v službi. O primeru smo obvestili policijo," je za hrvaški spletni portal 24sata povedala Gordana Bilić Antić iz Zavoda za nujno medicinsko pomoč iz Istre.

Otrok v zaklenjenem avtu obe umrli Svet Malčici umrli v pregretem avtomobilu

Reševalce je poklical oče. Reševalci so deklico takoj priključili na infuzijo, saj je bila močno dehidrirana in v nezavesti. Po pisanju 24sata je deklica dihala, a je imel nizek tlak. "Imela je tudi povišano temperaturo," je še dejala Bilić Antičeva, ki je dejala, da so reševalci vložili velike napore, da bi stabilizirali deklico, ki so ji nudili tudi terapijo za lajšanje dihanja.

Zdravje Slovenija: Peklenska vročina prinaša nemalo težav

Oče moral v službo

Deklica je po tem, ko so jo najprej sprejeli v Puljski bolnišnici zdaj na intenzivni negi v bolnišnici na Reki. Pri 24sata so neuradno izvedeli, da je bil za skrb otroka tisti dan zadolžen oče, ki je dobil klic iz službe, da mora zaradi obilice dela v frizerski salon, v katerem je zaposlen. Otrok je ostal v razbeljenem avtomobilu.

otroški sedež, avtosedež | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Pri hrvaškem spletnem portalu še pišejo, da naj bi vidno šokiran oče zgolj ponavljal: "Kaj sem naredil, kako sem jo lahko pozabil v avtomobilu?"

ženska, glavobol Ste vedeli? Zdravje Sonce in vročina: Pet nasvetov, kako preprečiti glavobol

Večina misli, da se jim to ne more zgoditi, a se lahko

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje pred vsakim vročinskim valom opozarjajo pred puščanjem otrok v razgretih avtomobilih. Tudi v Sloveniji smo zabeležili primere, ko so starši pozabili otroka v avtu v vročini. Otroci so še posebej ogroženi, saj se njihovo telo segreje tri do petkrat hitreje kot telo odraslih, njihovo znojenje še ne deluje tako dobro kot pri odraslih, ne morejo si sami pomagati, se odpeti in zapustiti avtomobila. Posebej ogroženi so majhni otroci in bolni otroci: s povišano telesno temperaturo, drisko, bruhanjem.

otrok bolnišnica infuzija V slabem stanju Svet Deklica nezavestna v zaprtem in pregretem avtomobilu

Vročina v parkiranem avtomobilu hitro naraste, zaradi česar lahko otrok celo umre. Zato nikoli ne puščamo nikogar v zaprtem, parkiranem avtomobilu, niti za minuto.  Mnogi mladi starši so tudi zelo utrujeni zaradi pomanjkanja spanja, hormonskih sprememb, stresa itd. Vse to vpliva na zbranost. Poleg tega so lahko otroci čisto tiho, ko spijo na zadnjem sedežu ali kaj zbrano opazujejo. Večina ljudi je mislila, da se njim to ne more zgoditi, zato bodimo pozorni, ne obsojajmo, preprečimo!

Komentarjev 8
 • erikkk 14:00 08.julij 2019.

  Jst pa mislim da je to zadnje čase postal trend staršem ki so jim lastni otroci v breme.

 • Avatar Micheal_Benson
  Micheal_Benson 17:32 07.julij 2019.

  Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilo podjetje, od katerega lahko dobite hitro posojilo, nudimo vse vrste posojil našim zaupanja vrednim strankam z obrestno mero 3%, kontaktirajte nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam e-pošto Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za posojilo ...prikaži več in ga vrnite. Whatsapp: +61447666281 Polno ime ................. Let .............. Država ..................    Znesek zahtevanega posojila. .................. Trajanje ................

 • bozo87 12:32 07.julij 2019.

  HUJŠI OD SRBA