Slovenija
1554 ogledov

Pohitite, čas imate le še danes

družina denar otroci Profimedia
Rok za oddajo vloge za vzdrževane družinske člane se izteče danes. Vlogo lahko oddate tudi prek eDavkov.

Danes se izteče rok za oddajo vloge za posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane. Vlogo oddajo tisti, ki olajšave med letom niso uveljavljali in tisti, ki so jo, a jo želijo spremeniti. 

Kdor vloge še ni oddal, mora letos upoštevati, da zaradi epidemioloških razmer vloge ne more osebno prinesti na finančni urad. Na finančni upravi priporočajo, da zavezanci vlogo oddajo po elektronski poti. To je mogoče tako prek mobilne aplikacije eDavki kot predk spletnega portala eDavki. Zavezanci tam najdejo že predizpolnjeno vlogo z lanskimi podatki. Po uspešni oddaji pa bodo zavezanci dobili potrdilo o uspešni oddaji, vloga pa je evidentirana in vidna v evidenci vloženih vlog zavezanca na portalu eDavki. 

Kdor vseeno namerava vlogo oddati v papirnati obliki, jo mora poslati po pošti ali pustiti v predalčniku pred vhodom pristojnega finančnega urada.

Zavezancem se splača preveriti, katera je najbolj ugodna možnost za uveljavljanje vzdrževanih družinskih članov. Pri povprečni plači lahko od države dobite 541 evrov več. Kaj se najbolj splača, pokaže izračun, a v večini primerov bodo starši blizu najboljše rešitve, če bodo upoštevali tri osnovna pravila. Več o tem tukaj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.