Slovenija
6396 ogledov

Policija včeraj poleg Grimsa obravnavala še en napad na poslanca

Ustanovna seja dz državni zbor parlament poslanci Anže Petkovšek Prva ustanovna seja Državnega zbora.
Včeraj je pred Državnim zborom prišlo do dveh dogodkov, kjer je morala posredovati policija.

Policija se je odzvala na napad na poslanca SDS Branka Grimsa (več v članku Grims: Vse je bilo organizirano, to je bil poskus umora) ter na predstavnico Inštituta 8. marec Niko Kovač (več o tem v članku Policija o napadu na Niko Kovač: Enega napadalca že identificirali). 

Napadalec Nike Kovač foto Slovenija To naj bi bil napadalec Nike Kovač. Ga prepoznate?

Grims je policiji med drugim očital, da se doslej ni ustrezno odzivala na verbalne napade na poslance, do katerih naj bi pred parlamentom redno prihajalo. 

Klemen Izda, samostojni policijski inšpektor iz Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Ljubljana je zatrdil, da "policija ravna v primeru obravnave nasilnih dejanj vselej enako" ter da preganjajo vsakršno nasilje, tako verbalno kot fizično.

Pojasnil pa je, da je včeraj prišlo dveh incidentov. Že nekaj pred 16. uro so bili obveščeni o dogodku pred Državnim zborom, saj naj bi se oseba vedla nasilno in žalila enega od poslancev. Ugotovili so njegovo identiteto, zdaj preverjajo okoliščine in ugotavljajo elemente morebitnega kaznivega dejanja. Nato je sledil še napad na Grimsa, a storilec ni bila ista oseba, saj gre za dva časovno ločena dogodka.

Vse pozivajo k prijavi tovrstnega ravnanja.

Zdaj sodelujejo v pogovorih z vodstvom Državnega zbora in sprejemajo ukrepe za zagotavljanje večje varnosti poslancev. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 09:43 31.oktober 2022.

    Poglejte to fotko in ugotovite kdo je zadet ?https://www.dnevnik.si/1042999935/slovenija/grims-o-vcerajsnjem-napadu-porinil-me-je-po-stopnicah-in-me-se-mocno-pljunil

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 22:42 29.oktober 2022.

    Napad na Branka Grimsa? Hahahhaahhahaha! hohohohoohohohoh! hehehehehhehe! A ste vi resni, hehehe?

  • Ender3 16:58 29.oktober 2022.

    A dajte no, saj je veliki Vodja zatrdil, da so vsi člani sekte permanentno ogroženi posebno po, izgubljenih volitvah. Kmalu bodo zahtevali, da ima vsak član svojega varnostnika, sicer bodo upoklicali svojo Gardo. Tomažič jim že zbira orožje, Ivek pa ...prikaži več plačuje. Potreben bo sklic odbora za nacionalno varnost , da se ne uvede SDS paradržavo.