Slovenija
209 ogledov

Policisti bi šli najraje v Krko

policist, promet, kontrola, dokumenti Anže Petkovšek
Odhodi policistov so povezani z delovnimi pogoji in preveliko obremenjenostjo.

Na 17 delovnih mest, ki so jih lani razpisali za varnostnika v Krki, tovarni zdravil, se je po naših neuradnih infomacijah zaposlilo 15 policistov s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Med 200 prijavljenimi interesenti pa jih je bila okoli polovica iz vrst policije, nam je povedal Dušan Raj iz Sindikata policistov Slovenije na PU Novo mesto.

Zaradi navala moratorij

Zaradi navala policistov na razpisana delovna mesta v Krki naj bi pred časom PU Novo mesto in Krka neuradno celo sklenila moratorij na zaposlovanje policistov. “Ta informacija ni potrjena, je pa res, da v tistem časovnem obdobju ni bilo odhodov s policije v Krko, kar je lahko tudi naključje,” navaja Raj.

Informacijo o moratoriju so zanikali tako v Krki kot na PU Novo mesto. “V Krki zaposlujejo kandidate različni poklicev, odvisno od zahtev posameznega delovnega mesta, pri čemer imamo razgovore samo z možnimi kandidati, ne pa tudi z njihovimi trenutnimi delodajalci,” so nam na vprašanje o tem odgovorili v Krkini službi za stike z javnostmi. Na PU Novo mesto pa so zatrdili, da ta informacija zagotovo ne drži, ter dodali, da tudi številke o odhodih iz njihovih vrst niso skrb vzbujajoče, saj pri več kot 1.300 zaposlenih ne pomenijo velikega odliva.

PU Novo mesto je sicer v zadnjih dveh letih zapustilo 68 policistov, od tega 28 zaradi upokojitve.

Komentarjev 2
  • reider 17:14 12.marec 2012.

    Juho jih je manj kajne-opet boš lahko brezglavo divjal po stezah

  • secufin 10:14 12.marec 2012.

    Juhu!