Slovenija
32 ogledov

Policisti napisali za polovico manj kazni

policija Saša Despot
Generalni direktor policije Stanislav Veniger zahteva pojasnila, zakaj je bilo januarja napisanih za pol manj ukrepov na področju prometa. Sindikat: grob poseg v pravico do stavke, gre vam samo za denar.

Policijski sindikat Slovenije (PSS) je odgovoril na opozorilo generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja direktorjem policijskih uprav. Veniger namreč zahteva pojasnila, zakaj je število ukrepov na področju cestnega prometa januarja letos v primerjavi z januarjem lani padlo za skoraj 50 odstotkov.  Meni, da polovičnega upada ne gre pripisati le stavki policistov, stanje pa je označil za nedopustno.

Umik ali bodo ukrepali!

Pri PSS so navodilo označili za grob poseg v ustavno pravico zaposlenih do stavke, ki "jo neposredno omejuje, saj daje jasno sporočilo, da morajo direktorji PU preko komandirjev pritisniti na policiste, da bodo ti izrekali več ukrepov na področju cestnega prometa oz. da morajo policisti poročati, zakaj so v stavki v celoti spoštovali zakonska določila".

Vladi očitajo, da se sploh ne pogaja z njimi.

Gre vam le za denar!

Pri sindikatu zahtevajo, da umaknejo zahtevo: "Pozivamo vas, da s takimi dejanji prenehate ter se v celoti ravnate po etičnih in moralnih načelih, po katerih se moramo ravnati ostali policisti, ter da spoštujete pravni red v RS in hierarhijo pravnih aktov." V nasprotnem primeru so v sindikatu zagrozili s sproženjem ustreznih postopkov.

Pri PSS so tudi prepričani, da je iz depeše – predvsem ker se omejujejo le na cestne prekrške – mogoče sklepati, da jih ne skrbi varnost, temveč so njihovi razlogi izključno fiskalne narave in jih očitno skrbi samo dejstvo, da zaradi stavke in njenega zakonitega izvajanja v proračunu ne bo dovolj sredstev.

Komentarjev 3
  • demirelis 11:39 18.februar 2013.

    haha a zj pa nau keša za vaše bonuse pa premije?? res ste cigani

  • feferon 18:50 13.februar 2013.

    Pa ne, da ste šele zdaj ugotovili, da ste profitno društvo....

  • Fertel 16:45 13.februar 2013.

    Kako pa naj prehitro vozim, če je pa led, pa sneg, pa mokra cesta itd... kriza še najbolj useka, pol se pa čudijo. Le kje živijo ti ljudje, v zemeljski Sloveniji že ne.