Slovenija
10890 ogledov

Za polnjenje Urbane ne bo več treba iskati Urbanomatov in trafik

ljubljana 09.10.2009, kartica urbana, polnjenje kartice urbane, urbanomat, LPP, Boštjan Tacol
Mestna občina Ljubljana in LPP napovedujeta, da bo od marca mogoče napolniti Urbano tudi preko spleta.

Ljubljanski potniški promet za začetek marca - glede točnega datuma so še skrivnostni - napoveduje novo aplikacijo "Urbana On-line", ki bo potnikom nekoliko olajšala polnjenje kartice in nakup mesečne vozovnice. Polnjenje bo po novem mogoče opraviti tudi preko računalnika in mobitela s kreditno kartico, plačilno kartico, Moneto ter Pay Palom, kar pomeni, da potnikom ne bo treba več iskati Urbanomata ali drugega prodajnega mesta.

Zapis nakupa mesečne vozovnice pa se bo po napovedih Mestne občine Ljubljana (MOL) na kartico Urbana (ali IJPP) prenesel ob prvem dotiku kartice na validatorju v avtobusih, zapis kupljenega dobroimetja pa ob prvem dotiku na validatorjih v avtobusih in na Urbanomatih.

Uporabniki, ki že uporabljajo storitev Urbana On-line, bodo lahko kartice prenesli v nov profil z vpisom številke kartice in gesla za vstop v trenutno spletno stran. Nove kartice pa bo v profil mogoče vnesti z aktivacijsko kodo, ki se jo pridobi na Urbanomatih ali prodajnih mestih LPP.

Z Urbano, ki povprečno uporablja 550.000 uporabnikov letno, je mogoče plačati tudi prevoz na klic z EURBANI, vožnjo z vzpenjačo in vstopnice za prireditve na Ljubljanskem gradu, parkirnino na javnih parkiriščih in P+R parkiriščih, storitve Mestne knjižnice Ljubljana ter jo uporabijo za prevzem kolesa v sistemu BicikeLJ.

Komentarjev 2
  • Pepe007 08:25 20.februar 2018.

    Javne sisteme, kjer ne moreš plačati storitve ob uporabi z gotovino ali kreditnimi karticami, bi morala EU komisija prepovedati. Lahko pa imaš kartice za stalne uporabnike in ti imajo tudi ugodnejšo storitev.

  • ginko 17:35 19.februar 2018.

    Če napolnena kartica po "modernem načinu" ob vstopu ne bo delovala, vas bo to vožnjo častil vaš ljubljeni Zoki. Recite mu vsaj hvala.