Slovenija
637 ogledov

Popovič vložil pritožbo na upravno sodišče

Boris Popovič Barbara Milavec
Sodišče ima 30 dni časa, da odloči o pritožbi.

Pri novogoriškem zunanjem oddelku upravnega sodišča je pooblaščenec Borisa Popoviča danes neposredno vložil pritožbo zoper sklep koprskega občinskega sveta, so sporočili s sodišča. To bo pritožbo posredovalo občinskemu svetu in ga pozvalo k dostavi spisov, po preteku roka za odgovor na pritožbo in dostavo spisov pa bo sodišče odločalo o zadevi.

Pritožba je vložena zoper sklep koprskega občinskega sveta z dne 21. decembra, s katerim je bilo najprej ugotovljeno, da lahko Aleš Bržan začne izvrševati funkcijo župana Mestne občine Koper, pritožba kandidata za župana Borisa Popoviča zoper odločbo občinske volilne komisije in poročilo o izidu drugega kroga volitev za župana Mestne občine Koper pa je bila zavrnjena, so navedli na upravnem sodišču.

Boris Popovič, predsedniške volitve 2017 Slovenija Popovičeve pritožbe še ni

Zunanji oddelek sodišča v Novi Gorici bo pritožbo posredoval v odgovor toženi stranki, torej občinskemu svetu, in ga pozval, da sodišču dostavi vse spise zadeve. Po preteku roka za odgovor na pritožbo in dostavo spisov pa bo sodišče o zadevi odločalo.

Sodišče ima 30 dni časa

lokalne volitve 2018 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Skladno z določbo zakona o lokalnih volitvah upravno sodišče o pritožbi odloči v 30 dneh od vložitve pritožbe. Zoper odločitev upravnega sodišča ob smiselni uporabi določb zakona o upravnem sporu pritožba ni dovoljena, bo pa pritožnik imel po izčrpanju vseh pravnih sredstev še možnost vložiti ustavno pritožbo, so še navedli.

Pred tem so na sodišču pojasnili, da je možne rešitve spora nemogoče vnaprej napovedovati, da pa so načeloma možne različne rešitve, torej da sodišče pritožbo zavrne, ji ugodi delno ali pa ji ugodi v celoti.

Boris Popovič Tesno Slovenija Popovič izgublja: "V kampaniji so govorili samo o mojem karakterju"

Popovič, ki je koprsko občino vodil zadnjih 16 let, je v drugem krogu županskih volitev 2. decembra tesno izgubil proti Bržanu. Zaradi razlike vsega nekaj glasov in domnevnih nepravilnosti je dolgoletni koprski župan podal ugovor na občinsko volilno komisijo, ki pa je zavrnila njegov ugovor, tako da je tudi po uradnih izidih volitev župan ostal Bržan.

Popovič se je nato pritožil še na koprski občinski svet, ki pa je njegovo pritožbo na ustanovni seji 21. decembra zavrnil in tedaj za župana potrdil Aleša Bržana.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • Avatar križar
  križar 15:09 10.januar 2019.

  Pokojni dr.Rugelj je takim,kot je Popović rekel-PIZDEK!

 • Avatar Leon
  Leon 14:55 10.januar 2019.

  Seveda Pop pozablja ,da bo moral iz svojega žepa plačevati malega odvetnika . On pa ni poceni.

 • kladu 14:39 10.januar 2019.

  Popovič ne delaj zdrah in začni delat kot se zagre,mutenje ti ne bo pomagalo več,te je spoznala cela slovenija da si brez pokončne drže,ubogi primorček ki v življenu še ni delal nič ...razen zdrah,spokaj se že enkrat ven...