Slovenija
291 ogledov

Popovičeve pritožbe še ni

Boris Popovič, predsedniške volitve 2017 Mediaspeed
Na upravnem sodišču danes do 11. ure niso prejeli pritožbe Borisa Popoviča na odločitev koprskega občinskega sveta, ki je potrdil županski mandat Alešu Bržanu.

Boris Popovič, ki je koprsko občino vodil zadnjih 16 let, je v drugem krogu županskih volitev 2. decembra tesno izgubil proti Bržanu. Zaradi razlike vsega nekaj glasov in domnevnih nepravilnosti je dolgoletni koprski župan podal ugovor na občinsko volilno komisijo, ki pa je zavrnila Popovičev ugovor, tako da je tudi po uradnih izidih volitev župan ostal Aleš Bržan. Popovič je nato vložil še pritožbo na občinski svet, ki pa je na ustanovni seji 21. decembra potrdil županski mandat Bržanu.

Če občinski svet ne ugodi pritožbi, se pritožnik, v tem primeru Popovič, lahko v skladu z zakonom o lokalnih volitvah v osmih dneh od dneva prejema obvestila vloži pritožbo na sodišče, pristojno za upravne spore. Slednje nato o pritožbi odloči v 30 dneh od dneva vložitve pritožbe. V soboto je minilo osem dni, odkar je občinski svet zavrnil Popovičevo pritožbo.

Shod - Boris Popovič Protest v Kopru Slovenija "Borisa ne damo!"

Na upravnem sodišču so za STA pojasnili, da do danes do 11. ure Popovičeve pritožbe niso prejeli. Tako Popovič kot njegov odvetnik Matoz, ki sta od vložitve ugovora na občinsko volilno komisijo napovedovala uporabo vseh pravnih možnosti, vključno s pritožbo na upravno sodišče, nista bila dosegljiva za pojasnila.

Boris Popovič Slovenija Popovič: V zraku je lahko še 800 glasovnic

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.