Slovenija
2634 ogledov

"Borisa ne damo!"

Shod - Boris Popovič Regionalobala.si
Pred stavbo Mestne občine Koper se je uro pred začetkom konstitutivne seje mestnega sveta zbralo okrog 100 protestnikov v podporo nekdanjemu županu.

Protestniki so s seboj nosili transparente: Borisa ne damo! in Boris je naš ter napovedali tudi podporo pred začetkom konstitutivne seje v bližnji Pretorski palači.

Zbrani mirni podporniki Borisa Popoviča so pojasnili, da ne želijo menjave za nekaj, kar deluje. "Popovič je bil dober župan, veliko je naredil za Koper, zato želimo, da ostane še naprej župan," je za STA povedala ena izmed podpornic.

Slišati je bilo tudi, da Aleša Bržana ne poznajo in zato ne vedo, kako bi vodil v prihodnje občino.

Boris Popovič Slovenija Padec Borisa Popoviča. "Bržan nima pojma, poglejte ga!"

Volilni zaplet

Drugi krog županskih volitev, v katerem sta se 2. decembra pomerila Popovič in Bržan, je bil izredno tesen. Po preštetju glasovnic po pošti je občinska volilna komisija dan po volitvah za zmagovalca razglasila Bržana, razlika pa je znašala le sedem glasov. Na odločitev sta se oba pritožila, a je volilna komisija obe pritožbi zavrnila. Pri pretresanju ugovorov je sicer opravila štetje na enem od volišč, tako da se je razlika v glasovih še nekoliko povečala v prid Bržanu, ki je prejel 13.921 glasov, Popovič pa 13.904.

Popovič je napovedal, da bo na konstitutivni seji vložil pritožbo na izid lokalnih volitev, vprašanje pa je, ali bo z njo uspel. Če bo zavrnjena, se nato lahko pritoži še na upravno sodišče, ki mora o pritožbi odločiti v 30 dneh. O morebitni pritožbi na to odločitev pa odloča vrhovno sodišče v 30 dneh.

Koprski mestni svet sestavlja 33 svetnikov, od tega trije mandati pripadajo predstavnikom italijanske narodne skupnosti. Večina, ki bi omogočila potrditev izida volitev ali pa potrditev Popovičeve pritožbe, je torej 17 glasov.

Boris Popovič Slovenija Kocka v Kopru dokončno padla, število glasov se je premešalo Franci Matoz Popovič se ne preda Slovenija Matoz: To vse je bilo v Kopru narobe

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
 • Avatar Leon
  Leon 20:38 22.december 2018.

  "Borisa ne damo!".........pa si ga domov peljite naj vam kaj zaswinga !

 • dragec 21:49 21.december 2018.

  Popovićeve ovce -----beeeeee

 • borut08 19:52 21.december 2018.

  Gnila druzba podpira same lopove zato pa smo mafijska drzava kjer samo lopovi,hinavci,laznivci lepo zivijo.unici pa drzava postenw in drugace mislece oz.kar cele druzine in policija se ukvarja z nami in ne plenilskimi elitami.Komunizem po komunizmu in diktatura!