Slovenija
1 ogledov

Postaja vse topleje

zima sneg ženska Shutterstock
Te dni se nam obeta še nekaj snega, a nas bo v drugi polovici tedna že manj zeblo.

V noči na ponedeljek na Agenciji RS za okolje (Arso) napovedujejo hladno fronto z nekaj padavinami. "Najprej bodo deževne, ponekod na Primorskem in notranjskem že rahlo dežuje, kasneje snežne. Ponoči se bodo okrepile, hkrati pa se bo tudi ohladilo. Meja sneženja se bo spustila do nižin," nam je pojasnil dežurni meteorolog Jure Cedilnik.

Jutri do 15 cm snega

Do jutri dopoldne bo zapadlo okrog pet do deset, morda kje na Gorenjskem 15 centimetrov snega. Na Primorskem bo še pihala burja, a bo zmerna, do 100 km/h. "Ne presega vrednosti za opozorilo, bodo pa za kakšne tovornjake lmorda omejili promet," je dodal Cedilnik.

Otoplitev konec tedna

Hladno bo samo v torek in sredo zjutraj, medtem ko bo predvsem v sredo, četrtek in petek čez dan vse topleje, in sicer okrog deset stopinj. "Jutra bodo v glavnem še pod ničlo, kakšnega mraza pa ne bo več," še obljublja dežurni meteorolog.

Število požarov te dni večje

Število požarov v naravi se je v jugozahodni Sloveniji v zadnjih dneh povečalo, opozarja Uprava za zaščito in reševanje ter na območjih brez snežne odeje v prihodnjih dneh oziroma do prvih padavin odsvetuje kurjenje na prostem. "Požarna ogroženost naravnega okolja zaradi dolgotrajnega suhega in vetrovnega vremena se je na tem območju povečala," obveščajo javnost in poročajo, da je bilo v soboto več primerov, ko je med kurjenjem suhe trave, odpadnega listja in vejevja ogenj ušel nadzoru, tako npr. v Kneži v Baški grapi in v Dolenji Trebuši na območju Tolmina ter nad naseljem Vogrsko v občini Renče-Vogrsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.