Slovenija
1826 ogledov

Pozor, če se vozite na Gorenjsko!

Zastoj Bralec
Policisti močno povečan promet z daljšimi zastoji predvsem na avtocesti pričakujejo do ponedeljka dopoldan.

Zadnji počitniški konec tedna zaznamuje močno povečan promet na mejah s Hrvaško in Avstrijo, obremenjene pa so tudi avtoceste in ljubljanska obvoznica, kjer na posameznih odsekih prihaja do zastojev. Najdaljši je zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je kolona vozil dolga približno 10 kilometrov.

Prometno-informacijski center voznikom, namenjenim v Kranjsko Goro, in za lokalni promet svetuje, da avtocesto zapustijo na izvozu Lesce. Kranjska policijska uprava lokalnim potnikom do nadaljnjega svetuje uporabo izvoza Lipce in Radovljica. Zastoj na Karavankah je tudi proti Sloveniji, zato občasno zapirajo predor.

Promet je po podatkih prometno-informacijskega centra močno povečan na mejah s Hrvaško in Avstrijo. Najdlje se za prestop meje čaka na Dragonji, Sečovljah in Gruškovju, kjer je treba za vstop v državo čakati več kot dve uri, za izstop pa do ene ure.

Na Jelšanah, Obrežju in Vinici je treba za vstop v državo čakati eno do dve uri, za izstop na Jelšanah in Obrežju pa eno uro. Približno uro in pol vozniki čakajo za vstop v državo na mejnem prehodu Starod in okoli eno uro na mejnem prehodu Zgornji Leskovec, kjer pa za izstop ni daljšega čakanja.

Vozniki za vstop v državo do pol ure čakajo na mejnih prehodih Dobovec, Metlika, Slovenska vas, Sočerga in Brezovica pri Gradinu. Na Metliki je treba čakati tudi pri izstopu iz države, in sicer do ene ure.

Prav tako je promet povečan na prelazu Ljubelj, kjer zaradi zastojev in nadzora potnikov občasno zapirajo predor v smeri proti Avstriji.

Karavanke predor druga cev | Avtor: Dars Dars

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, sta promet na gorenjski avtocesti dodatno upočasnili dve manjši prometni nesreči. Sicer pa močno povečan promet z daljšimi zastoji predvsem na avtocesti pričakujejo do ponedeljka dopoldne.

Zastoji tudi v notranjosti države

Povečan promet se nadaljuje tudi proti notranjosti države. Zaradi povečanega prometa na ljubljanski zahodni obvoznici od priključka Brod proti Kosezam prihaja do zastojev tudi pred predorom Šentvid v smeri Ljubljane, zaradi česar občasno zapirajo predor. Zastoja sta tudi na razcepu Koseze in Kozarje iz smeri Kosez.

Prav tako je daljši zastoj, približno petkilometrski, na južni ljubljanski obvoznici od priključka Rudnik proti Kopru. Zgoščen promet se nadaljuje tudi proti Vrhniki.

Na štajerski avtocesti je približno trikilometrski zastoj od Dramelj proti Celju pred delovno zaporo, pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji pa je zastoj dolg okoli kilometer in pol.

Komentarjev 3
  • 71ec01873cb51205e2be0293d47412ebc9012328 16:36 28.avgust 2021.

    Po sporočilu policije se trudjo, da jim še pri -25 od rit teče?? Malo morgen, jebe se Raci in ostalim za Jeseničane in Gornjesavce, važn, da se majo turisti fajn in nam delajo svinarijo. Ojrote so pa zapravl pr ustašotih, ...prikaži več nam pa slab zrak, kolone pleha in drek na šibic!!

  • rd2dmk2 16:12 28.avgust 2021.

    policija pa.. nikjer nikogar zasledil. ja verjetno lovijo in nadzirajo slovenske državljane v kakem odročnem in pozabljenem kotičku, kot je na začetku serpentin proti pokljuki. ja kaj češ ravnina par 100 metrov, pa se lahko kdo spozabi in nabije svojo ...prikaži več mašino do konca in ogroža, zajce in veverice. en krat na leto grem na pokljuko pa tam patrola. upam res, da ni vsak dan.

  • rd2dmk2 16:07 28.avgust 2021.

    dons spet "službeno" bil na Jesenicah. v posmeh naši državi , in vsem nam prebivalcem se ravnajo tuji turisti. sramtota za tole državo, kako varuje in skrbi za svoje državljane. ok. se peljem po glavni jesti skozi jesenice.c železarjev čist ...prikaži večt prazna, mimo gimnazije komaj kje kak avto, potem pa .. kolona pod podvozom v smeri pomežaklje.. sami tujci. in kaj je tu čudno. ja na tej cesti je prepovedan promet , razen za domačine, in prometni znaki za obvoz za Avstrijo še vedno stojijo.policija pa..