Slovenija
13139 ogledov

Pozor: Danes popoldne tudi močnejši nalivi in sodra

Vreme
1/2
Profimedia
Danes se bodo v popoldanskih urah na zahodu in na severu pojavljale krajevne nevihte. Ob močnejših nalivih je lokalno možna tudi sodra, sporočajo vremenoslovci portala neurje.si.

Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo posamezne plohe, ponekod tudi močnejše nevihte. Kako se bodo gibale po državi in katere predele bodo oplazile, si lahko pogledate na tej radarski sliki

Jutri bo sprva zmerno oblačno in povečini suho. Čez dan bo dokaj sončno, popoldne in zvečer bodo nastale plohe ali kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 27 °C.

V petek in soboto bo sončno, popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Postopno bo topleje. V nedeljo se bo višinsko jedro hladnega zraka postopno umaknilo iznad srednje Evrope proti vzhodu, nad srednjo Evropo in Alpami bo nastal višinski greben s toplim zrakom. V sredini prihodnjega tedna bo začel k nam pritekati občutno toplejši zrak. Podrobnejšo vremensko napoved za naslednja dva tedna si lahko preberete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.