Slovenija
37349 ogledov

Podrobnosti glede vročine, ki je pred nami

vročina električno omrežje Epa
Naslednji teden nas čaka pravo poletno vreme.

Danes in v četrtek se bomo morali sprijazniti z delno oblačnim nebom, že konec tedna pa se bodo temperature začele dvigati, medtem ko bomo uživali v sončnih žarkih.

V nedeljo se bo višinsko jedro hladnega zraka postopno umaknilo iznad srednje Evrope proti vzhodu, nad srednjo Evropo in Alpami bo nastal višinski greben s toplim zrakom.

Že v nedeljo bo predvidoma okrog 26 °C, nato pa vsak dan kakšno stopinjo topleje, napoveduje Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO).

V ponedeljek se bo živo srebro povzpelo do 27 °C, v torek do 28 °C. V sredini prihodnjega tedna pa bo začel k nam pritekati občutno toplejši zrak, v sredo in četrtek bo presežena meja 30 °C. Najbolj vroč naj bi bil četrtek, ko bo predvidoma 32 °C. Verjetnost za pozno popoldanske nevihte bo od sredine prihodnjega tedna nekoliko narasla.

Nato nas spet čaka malce bolj "kislo" vreme z odtenek nižjimi temperaturami. Že naslednji petek se ohladilo do 29 °C, po državi bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • radovednica 08:06 15.junij 2023.

    In spet so eni zelo navdušeni, ko bo spet samo in samo vročina, kakršna koli, pa suša..Nihče pa se ne vpraša, kaj bomo pridelali pod takšnimi pogoji? Ah, ne, saj greš pa v Spar ali Lidl ali ne vem kam ...prikaži več še, kupit tisto "plastično pridelano". Kmetje, ki od pridelka živijo, pa naj vse opustijo in "na morči", kar je že skoraj obvezno, pa seveda v ciganijo hrvatarsko. Dežja je bilo mogoče kar nekaj, vendar je potreben preko celega letain vsak teden vsaj en dan, pri temperaturah 30 ali več pa sploh.

  • bobubob 16:29 14.junij 2023.

    Podrobnosti? Evo vam podrobnosti! Sicer pa koga to sploh zanima, tudi kovid 'podrobnosti' so bile in so še - le za zarotnike. Ostali dobijo vse kar potrebujejo na RTV in NOVA24. https://www.geoengineeringwatch.org/category/geoengineering/

  • darefoks 12:32 14.junij 2023.

    bolni ste sploh ni to nobena vročina

Sorodne novice