Slovenija
3774 ogledov

Pozor, kar tri velike prometne zapore na treh koncih države

slovenija 08.06.12, delo na cesti, delo, vzdrzevalna dela na cesti, cestarji, ce Anže Petkovšek
Če bivate ali boste šli na Gorenjsko, Primorsko ali pa v Ljubljani, bodo prihodnji dni pomenili velik prometni izziv, pričakujte zastoje.

Zaradi gradnje blejske obvoznice bo od ponedeljka do 21. aprila za Bled veljal spremenjen prometni režim. Prvotni načrt o krožnem obvozu preko Kočne je bil sicer zaradi revolta lokalnega prebivalstva opuščen, tako da bo promet potekal prek Betinovega klanca, vendar izmenično enosmerno, zato pričakujejo zastoje na obeh straneh.

Vodenje prometa je predvideno s semaforjem izmenično enosmerno, v prometnih konicah pa z ročnim usmerjanjem prometa. V izogib zastojem na Bledu je v smeri proti Lescam predviden daljši interval spuščanja vozil. Dela na gradbišču bodo potekala v svetlem delu dneva, predvidoma 12 ur, v nočnem času pa je predviden zgolj dovoz potrebnih materialov.

Zapora mimo gradbišča novega krožnega križišča na Betinu je v tej fazi dlje časa trajajočih del nujna. Prva polovična zapora, ki bo na zgornjem delu Betinovega klanca, je predvidena med 4. in 24. marcem, pri čemer se bo izvajalec del potrudil, da bo zapora končana že do 17. marca.

Druga polovična zapora, ki bo na spodnjem delu Betinovega klanca, pa je predvidena po velikonpčnih praznikih med 2. in 21. aprilom in bo v primeru ugodnih vremenskih razmer prav tako končana en teden prej.

Ne iščite bližnjic

V naselju Koritno bo sicer vzpostavljen režim prepovedi vožnje za motorna vozila. Uporaba občinske ceste bo v času gradbenih del dovoljena le občanom Občine Bled, izvajalcem javnih služb in izvajalcu gradbenih del v Betinu, Gorenjski gradbeni družbi. Od Koritno-Polica (od hišne številke 7 do 12 in 19) v smeri zgornjega dela naselja bo skozi ožino vzpostavljen enosmerni promet, je naknadno objavila Občina Bled.

Župana občin Bohinj in Radovljica sta ob tem po njihovih navedbah sklenila dogovor, da bo na cesti za Savo, na relaciji Mačkovec-Radovljica, omogočena uporaba ceste občanom Bohinja, Bleda in Radovljice. V smeri proti Lancovem in Radovljici bo vzpostavljen enosmerni promet s postavitvijo prometne signalizacije in z rediteljsko službo, ki jo financira Občina Bohinj.

Predor Markovec | Avtor: Dars Dars

Obala: samo po eni cevi predora

Od ponedeljka do konca marca bo promet skozi predor Markovec tekel dvosmerno po eni cevi. Kot so pojasnili na Darsu, namreč dela pri izgradnji kabelske kanalizacije za nov 110 kV električni kablovod med Koprom in Izolo vzdolž obalne hitre ceste prehajajo v sklepno fazo, kar terja popolno zaporo cevi predora iz smeri Izole proti Kopru.

Iz smeri Kopra proti Izoli bo promet potekal po desnem voznem pasu, iz Izole proti Kopru pa bo med priključkom Izola in vstopom v predor izvedena preusmeritev prometa z ene polovice hitre ceste na drugo. Priključka Semedela in Izola bosta odprta, so zapisali na Darsu.

Na Darsu zlasti v prometnih konicah pričakujejo zgostitve prometa in zastoje. Voznike prosijo, da pozorno spremljajo prometno signalizacijo in dosledno spoštujejo predpisane hitrosti.

Zaprta pomembna vezna cesta v Ljubljani

Zaradi prestavitve kanalizacijskega zbiralnika na Vilharjevi cesti bo od ponedeljka do predvidoma prihodnjega ponedeljka zaprto smerno vozišče med Dunajsko in Železno cesto. Avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) iz smeri Dunajske proti Železni cesti bodo vozili po obvozu, dostop do parkirišč bo mogoč, so sporočili z ljubljanske občine.

Pričakovati je, da bodo posledično še bolj obremenjene druge prometne povezave v okolici, kot so Dunajska in Masarykova cesta ter Trg OF.

Na Mestni občni Ljubljana ob tem vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Podrobnejše informacije o mobilnosti in zaporah cest po Ljubljani so na voljo na portalu PROMInfo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.