Slovenija
23316 ogledov

Pozor, močnejši nevihti nad Slovenijo, tako se pomikata

Strela Profimedia
Močni so močnejši sunki vetra, tudi toča.

Na območju Polhograjskega hribovja je okoli 14. ure nastala močnejša nevihtna celica, ki se pomika proti jugovzhodu, trenutno je nad Ljubljanskim barjem. Ob nevihti se pojavljajo močnejši nalivi, možni so močnejši sunki vetra in toča, je tvitnila Agencija RS za okolje (Arso). Nato pa še, da je nova močnejša nevihta, ki je nastala nad Zg. Posočjem, dosegla Poljansko dolino, Žiri in Pohograjsko hribovje. Nevihta se pomika proti JV na podobno območje kot prva.

Trenutno stanje spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Prometnoinformacijski center za državne ceste poroča, da vozniki odsvetujejo promet med Brezovico in Vrhniko zaradi močnega neurja in toče. Glede na radarske slike nevihti sledi nova, ki se premika z Bovškega proti jugovzhodu.

Vremenoslovec na ARSO Blaž Šter je že na današnji izredni novinarski konferenci za popoldne napovedal nov prihod nevihte nad Slovenijo. "Lahko nastanejo močnejši sunki vetra, ki bodo v obliki kratkotrajnih nalivov, na Primorskem tudi drobne toče. Za običajno poletje to ni nič neobičajnega, ob tej izredni situaciji, ki jo imamo v Sloveniji, pa lahko povzroči težave. Ob morju bo pihala tramontana, močan severnik. To bo kratkotrajno dogajanje, nevihta bo vztrajala uro ali dve. Zvečer se bo stanje hitro umirilo. Naslednje dni pričakujemo umirjeno vreme, v ponedeljek se še lahko pojavi kakšna nevihta. Razmeroma sveže bo, temperature ozračja bodo naraščale šele v drugi polovici tedna."

Podrobneje na tej povezavi. 

 

Strela Pozor Slovenija Pozor: Popoldan z močnim vetrom prihaja še en pas neviht Radarska slika padavin Ni zarota! Slovenija Nenavadni koncentrični krogi na radarski sliki? Ni zarota!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.