Slovenija
16339 ogledov

Pozor, te banke bodo podražile svoje storitve

Denarnica Profimedia
Ob koncu leta 2022 oz. ob začetku leta 2023 so nekatere banke posodobile svoje cenike. Žal gredo cene navzgor in ne navzdol ...

Med tistimi, ki so javno že napovedali in objavili podražitve storitev, sta banki SKB in Addiko Bank. SKB bo tako na mesečni ravni podražila vse svoje tri pakete (MOJ S, MOJ M in MOJ L), in sicer MOJ S in MOJ M za 30 centov, MOJ L pa za 20 centov. Povišal se bo tudi znesek storitve za direktno bremenitev računa (t. i. trajnik), in sicer z 28 centov na 30. Povečala se bo tudi mesečna članarina za kartico Visa, in sicer za 40 centov (novi znesek bo tako 2,4 evra). Na banko smo se obrnili z vprašanjem, čemu podražitve? "V SKB banki skrbno spremljamo cene storitev na trgu in jih prilagajamo skladno s poslovno politiko in tržnimi razmerami," so nam skopo odgovorili pri banki SKB. 

Tolarji 15 let po ukinitvi Slovenija Ne boste verjeli, koliko tolarjev še zamenjamo Slovenci vsako leto
stanovanjski kredit Svet ECB znova povišala obrestno mero, kreditojemalce lahko boli glava

Pri Addiko Bank so svoje komitente prav tako že obvestili o spremembi cen tako za pravne kot fizične osebe. S 1. decembrom se bodo podražile storitve za fizične osebe, in sicer bodo prav tako podražili vse svoje pakete. Start in Srebrni paket se bosta podražila za 50 centov, Zlati paket pa kar za 1 evro (s 13 na 14 evrov). Podražili se bodo tudi paketi iz preteklih ponudb, in sicer od 25 centov do 1,20 evra. Pri Addiko Bank bodo podražili tudi najemnino za sefe, in sicer 10–15 evrov na letni ravni, ter še za nekatere druge storitve, kot so nadomestilo pri dvigu gotovine na bankomatih itd.

Stanovanjski kredit Stanovanjski krediti Pod streho V teh primerih se fiksna obrestna mera lahko spremeni stanovanjski kredit Pod streho Na voljo posebni stanovanjski krediti za manj premožne

Pri Gorenjski banki konkretnih podražitev s časovnim okvirjem niso napovedali, so pa odgovorili, da "redno spremljajo razmere na trgu, izvajajo analize in modelske napovedi ter skladno s tem prilagajajo cene storitev za prebivalstvo in podjetja". Zelo podoben odgovor smo dobili tudi iz Nove ljubljanske banke (NLB). "Glede možnih sprememb s 1. januarjem 2023 oz. v nadaljevanju leta v banki spremljamo razmere na trgu, izvajamo interne analize stroškov in skladno s tem oblikujemo cenovno politiko. Vse spremembe v skladu z zakonskimi določili ustrezno skomuniciramo s strankami in objavimo tudi na spletni strani banke," so nam sporočili z NLB. 

Hrvaške kune in evri Hrvaška gre na evro Slovenija Pozor, če imate doma kune: Če boste cincali, jih ne boste mogli zamenjati

Podoben odgovor smo dobili tudi z N Banke, kjer za zdaj ne načrtujejo podražitev svojih storitev za komitente. "O morebitnih spremembah cen naših storitev (za prihodnje mesece) se še nismo odločali. Po 1. januarju 2023 pa v tem trenutku ne načrtujemo sprememb," so nam odgovorili z N Banke. 

Denar, evri Stanovanjski krediti Pod streho Obrestne mere spet v nebo, povprečni kredit dražji za več kot 20.000 evrov

Kot so nam pojasnili, podražitve nadomestil v prihodnjih mesecih oz. s 1. januarjem ne načrtujejo niti v banki Nova KBM (tako za fizične kot pravne osebe), kjer pa so nov cenik za komitente uveljavili že 1. septembra letos. Veseli bodo tudi komitenti banke Sparkasse, saj tudi tam zaenkrat ni predvidenih podražitev. "Na Banki Sparkasse d.d. v naslednjih mesecih (vključno s 1.1.2023) ne načrtujemo spremembe cenika. Spremembe pa je mogoče pričakovati v prvi polovici leta 2023, kjer zaenkrat še nimamo definiranega datuma," so nam sporočili iz banke Sparkasse, kjer so cenik nazadnje posodobili 21. junija lani. 

Odgovora o (ne)načrtovanih spremembah cenika z banke Intesa SanPaolo Bank nismo dobili, so pa tudi pri tej banki cenik spremenili 1. septembra letos, tako kot v banki Nova KBM. 

Komentarjev 5
  • munja 09:05 30.november 2022.

    Glede na to, kakšne dobičke si delijo vodilni v bankah, jih je lahko sram, da dvigujejo cene za svoje storitve.

  • Boschtjan Zupanchich 09:04 30.november 2022.

    Ta naslov se Pravilno prebere Takole : "Pozor, paraziti bodo podražili svoje kradljivskoparazitske storitve , ker tudi na njih začenja pritiskati globalna kriza !!! ! !!!"

  • Gandi123 08:09 30.november 2022.

    Banki daš svoj denar v uporabo, veselo ga obračajo, služijo na tvoj račun in te zato še odirajo. Vzemite svoj denar iz bank in plačujte z gotovino kjer je le možno, ne pa da podpiramo te oderuhe, ki se mastijo na naš račun!!!