Slovenija
1319 ogledov

Prav poseben slovenski Guinnessov rekord

Rekordna pobarvanka Facebook
Osebe z motnjo v razvoju so se želele z največjo pobarvanko zapisati v Guinnessovo knjigo rekordov in po neuradnih informacijah jim je to tudi uspelo!

Varstveno-delovni center Vrhnika-Idrija (enota Vrhnika) je v okviru projekta "Pobarvaj me za rekord" minuli teden organiziral barvanje največje pobarvanke na svetu. Projekt je bil sestavljen iz dveh delov: izdaje pobarvanke v knjižni obliki in barvanje njene povečane verzije. Za idejno zasnovo je poskrbela VDC VI, Ilustrator pobarvanke pa je Edin Endi Pašić, sicer dijak CIRIUS Kamnik.

Neuradno: Rekord je bil dosežen!

Pobarvanka je bila sestavljena iz osmih listov: naslovna stran plus sedem listov pobarvank. Na vsakem listu je predstavljena ena slovenska pokrajina s svojimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, običaji in tradicionalnimi praksami. Slike pa so vsebovale veliko simbolike.

List meri sedem metrov v dolžino in dva metra v višino, s skupno površino 112 kvadratnih metrov. In prav ta ogromna površina je po neuradnih podatkih tudi zadostovala za doseg novega  slovenskega Guinnessovega rekorda.

Cilj dogodka je bil sicer ustvariti priložnost za druženje oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju s prebivalci in obiskovalci Argonavtskih dnevov s sporočilom, da so tudi oni del družbe in da lahko s sodelovanjem dosežejo izjemne rezultate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.