Slovenija
38 ogledov

Pred V&V zahtevali pojasnila

stavka v Viator Vektor Žurnal24 main
Po petkovi odločitvi, da hčerinska družba Skupine Viator & Vektor, družba Viator & Vektor Logistika, z današnjim dnem začasno ukine logistične in servisne storitve, je pred družbo Skupine Viator & Vektor danes protestiralo okoli 200 zaposlenih.

Delavci so danes od vodstva družbe zahtevali pojasnila glede začasne zaustavitve storitev. Plače naj bi delavci dobili prihodnji teden, "nadaljnji ukrepi pa bodo odvisni od dogovora med bankami", so sporočili iz Viator & Vektor Logistike.

"Današnji zbor delavcev smo poimenovali "Protestni zbor razočaranih delavcev Viator & Vektorja", zaradi neizplačanih plač, negotovosti in internega petkovega sporočila o zaustavitvi logistične dejavnosti. Kamioni so tako večinoma parkirani, vodstvo je ustavilo postopke, danes pa smo upravo pozvali, naj pove, kakšni bodo nadaljni ukrepi, " je po zboru delavcev pojasnil sindikalist Marko Vučko.

Delavci so prestrašeni, je še dejal Vučko, "zato v sled temu pričakujejo poplačila zaostankov plač, to je del majske in junijske, ter ostalih terjatev. Če vodstvo 'ne vidi' pogodb z bankami, pa naj nas dajo v stečaj in na zavod, da prekinemo to kalvarijo, ki se vleče že pol leta," je še dodal.

"Reši nas lahko le še čarobni utrinek"

Čeprav vodstvo družbe v dogovoru z bankami pričakuje obratna sredstva, kot je dejal Vučko,  delavci bolj zavzemajo stališče, da jih lahko reši le še nek čarobni utrinek. "Če enkrat parkiraš floto 150 vozil, izgubiš stranke in težko je zagnati proizvodnjo. Če pač ne bo dogovora z bankami, je vodstvo napovedalo neke nove ukrepe; ali je to razglasitev insolventnosti oz. predlog za stečaj, bomo videli v petek," je za zurnal24.si še pojasnil Vučko.

Že v petek so sicer v Viator & Vektor Logistiki dejali, da tovorni promet ustavljajo, ker ne morejo več zagotavljati kakovostnega izvajanja, odločitev za ta korak pa je bila po njihovem težka, saj imajo zasedene vse svoje zmogljivosti in sklenjene pogodbe tako z domačimi kot mednarodnimi kupci.

Hkrati so v družbi pojasnili, da so zaposleni v Skupini Viator & Vektor in v njenih hčerinskih družbah, to je v Viator & Vektor Logistiki in Viator & Vektor Storitvah, kjer je skupno zaposlenih okoli 600 delavcev, že prejeli izplačano glavnino majske plače in da bodo preostanek dobili prihodnji teden. Za večino zaposlenih v vseh treh podjetjih je bil sicer že odrejen dopust.

Sindikat delavcev prometa in zvez v Skupini Viator & Vektor ter hčerinskih družbah Logistika in Storitve je sicer nameraval sredi junija zaradi zamujanja pri izplačilu plač ter nekaterih predlogov, povezanih z delom, stavkati, a je nato stavko po nekaterih doseženih kompromisnih rešitvah prestavil do prvega septembra. V tem času pričakuje normalizacijo razmer glede bank.

Komentarjev 2
  • Edvard Dolinar 18:45 20.julij 2011.

    pa sj to ni moglo jit dolgo časa,direktorji so si delili dobiček vozniki pa vikende pavček pa po moje sploh ni vedu kaj se dogaja okol njega pa taka firma ko je bla mislim ki jo je se stupnikar zapustu.Fantje ne dajte se

  • kmetek 15:08 18.julij 2011.

    nobena pojasnila, samo metek v glavo in NEXT.Spisek je dolg:PAVČEKTOVŠAKKRAMARJANKOVIČBAVČARKORDEŽ...