Slovenija
1776 ogledov

Preiskava zoper šefa vladne službe za zakonodajo

Miha Pogačnik naj bi na mesec prejemal bruto 6.300 evrov honorarja, njegovo podj Žurnal24 main
Zoper novega vršilca dolžnosti direktorja vladne službe za zakonodajo Miho Pogačnika je uvedena sodna preiskava.

Zoper Pogačnika se je na sodišču začel kazenski postopek v povezavi z večmilijonsko pogodbo Pogačnikovega inštituta z drugo največjo bolnišnico v državi pri posredovanju hrvaških anesteziologov, poroča Pop TV. 

Pred štirimi leti je UKC Maribor podpisal sedemmilijonsko pogodbo z Inštitutom za raziskave v medicini, ki ga je vodil Pogačnik, za posredovanje pri prihodu reških anesteziologov. S prihodom anesteziologov z Reke so želeli rešiti problem pomanjkanja anesteziologov v mariborskem kliničnem centru.  

Kirurške škarje Slovenija Slovenci bi delali za 500, vendar so najeli Hrvate za 1250 evrov

Kot navaja Pop TV, se je kmalu po prihodu prvih anesteziologov izkazalo, da bi Pogačnik lahko prejel več, kot bi zaslužili vsi hrvaški anesteziologi skupaj v enem letu. Inštitut za raziskave v medicini naj bi lahko pobral od 10- do 20-odstotno provizijo.

Leta 2016 so se odvile hišne preiskave, v začetku leta 2017 je policija tri osebe ovadila zaradi kaznivih dejanj zlorabe položaja ali uradnih pravic. Poleg Pogačnika so ovadili še nekdanjega direktorja UKC Maribor Gregorja Pivca in njegovega pomočnika Petra Weissensteinerja. Specializirano državno tožilstvo je za Pop TV potrilo, da so 24. januarja na sodišču uvedli tudi sodno preiskavo in da je preiskava v teku. 

slovenija 19.12.13. univerzitetni klinicni center maribor, ukc maribor, preiskav Na Hrvaškem Zdravje Hrvati jezni, ker njihovi "fušajo" pri nas

O pogodbi se je takrat izreklo tudi ministrstvo za zdravje, ki je v stališču zapisalo, da se po zakonu o zdravstvenid ejavnosti ne more sklepati podjemne pogodbe za opravljanje zdravstvenih storitev. Takratno vodstvo bolnišnice je kljub mnenju ministrstva še vedno sodelovalo s petimi reškimi anesteziologi. Pogodbo je prekinil novi v. d. direktorja Janez Lavre. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1