Slovenija
41 ogledov

Premestitve bodo le začasne

Božidar Štemberger, PU Koper Žurnal24 main
Policija. Dva policista nekdanje PU Postojna za čas sezone na PP Sežana in Izola.

"Zaradi turistične sezone sta bili 1. julija opravljeni dve začasni napotitvi: policist s Policijske postaje (PP) Postojna je bil za čas sezone napoten na PP Sežana, policist s PP Ilirska Bistrica pa na PP Izola," so nam pojasnili v službi direktorja Policijske uprave (PU) Koper in poudarili, da ne gre za premestitev, ampak le začasno napotitev.

Kadrovsko podhranjeni

V Območnem policijskem sindikatu (OPS) Postojna so namreč izrazili bojazen, da se bo po tem, ko je bila z začetkom junija PU Postojna pripojena PU Koper, začelo postopno premeščanje policistov. S tem se, kot je poudaril predsednik OPS Jure Ocepek, nikakor ne strinjajo, saj imajo policisti že na območju Postojne in Ilirske Bistrice – še posebno v turistični sezoni – dovolj dela in težav, hkrati pa so tukajšnje enote kadrovsko podhranjene. Ocepek je spomnil tudi na zagotovila vodstva policije, da bodo vsi policisti po projektu Libra ostali v okoljih, kjer so že do zdaj opravljali svoje delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.