Slovenija
20 ogledov

Previdno s Facebookovimi piškotki

Facebook Shutterstock
Heker Nik Cubrilovic trdi, da Facebook sledi uporabnikom tudi, ko se ti odjavijo z njihove strani. Facebook navedbe zanika.

Nik Cubrilovic trdi, da so njegovi testi pokazali, da se ob odjavi s Facebookovega profila piškotki zgolj spremenijo, ne pa tudi izbrišejo. Vaši podatki so tako še vedno prisotni in Facebooku sporočajo podatke vsakič, ko obiščete stran, na kateri je Facebookov gumb ali vtičnik. Cubrilovic je prepričan, da Facebook podatke shranjuje, kaj pa z njimi počnejo, ne ve, je dejal za spletno stran Venturebeat.com.

Njegove trditve so na spletu razširili številni blogerji. Na njihove objave se je odzval Facebookov inženir Arturo Bejar in zanikal Cubriloviceve navedbe. Facebook naj bi podatke iz omenjenih piškotkov uporabil zgolj za preprečevanje nezaželenih sporočil in zagotavljanje varnosti. Bejar zagotavlja, da piškotkov ne uporabljajo za sledenje ali posredovanje informacij tretjim osebam.

Cubrilovic svoje trditve opira na analizo http-glav, ki jih brskalniki pošljejo Facebooku. Kot pravi, lahko teste ponovi vsak, ki ima iskalnik z ustreznim orodjem. Če se njegove trditve izkažejo za resnične, bi to lahko pomenilo resno kršitev zasebnosti.

Komentarjev 2
  • Stigmata666 18:31 26.september 2011.

    ...na večini portalov sem registrirana s tem nickom, razen na fejsu (ni spustil čez) ...Komentiram dogajanje na enem portalu, grem kasneje gledat odzive, evo mene tam s fb imenom. Pa sem bila odjavljena iz računa. Me prav zanima kaj ...prikaži večj bo sedaj izpisal..

  • BUČKO 17:52 26.september 2011.

    Previdno s facebukom, revidno z baddo-jem. Malo razmislite, kaj te stvari delajo s človeškega uma. Vsi ki to uporabljate malo razmislite, kaj komaj čakate, ko se vrnete pred računalnik.....