Slovenija
19 ogledov

Prevozniki pričakujejo odpravo omejitve

Karavanke, zastoj, promet voznik Peter
"Vsak se je znašel po svoje," je po včerajšnjih nesoglasjih z avstrijskimi organi pred mejnim prehodom Karavanke povedal predstavnik gorenjskih prevoznikov. "Večji problem so turisti," pa meni voznik tovornjaka, ki nam je s Karavank poslal zgovorno fotografijo.

"Samo od Münchna do Lesc sem porabil 7 ur in 52 minut, ponavadi pa isto razdaljo prepeljem v štirih urah. Moram reči, da najmanj gneče na cesti delajo tovornjaki in v njih ni nobenega problema za zastoje," je sporočil voznik Peter, ki je fotografijo posnel okoli 13. ure na poti iz Nemčije.

Turisti ustavljajo zaradi "potrebe"

"Večji problem so turisti, ki ustavljajo na odstavnem pasu, da hodijo na potrebo. Enim crkujejo avtomobili, drugi ustavljajo na avtocestnih križiščih, ker se izgubijo, tretji se v koloni ustavijo in sprehodijo do znanca, ki vozi tri avtomobile pred njim. Sama sreča, da ni poletne vročine," je še dodal Peter.

"Vsak se je znašel po svoje"

"Stanje je, kakršno je. Trenutno nič kritičnega, saj do 21. ure velja celoletna zapora vožnje za tovorna vozila in na to smo bili pripravljeni. Po včerajšnjem incidentu z Avstrijci se je kaotično stanje po 15. uri zaključilo," pa je za naš portal povedal Sašo Bizjak, predstavnik gorenjskih avtoprevoznikov iz Sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije. "Vsak se je znašel po svoje. Nekateri so prišli domov, drugi so ostali v Avstriji."

"Še vedno vztrajamo, da prepoved umaknejo," pa je bil danes spet odločen Andrej Klobasa, predsednik Sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije. Zaradi avstrijske prepovedi in sobotnega dogajanja pred karavanškim predorom, o katerem si lahko več preberete na tej povezavi, slovenski avtoprevozniki v prihajajočem tednu pričakujejo konkretne odgovore.

Komentarjev 1
  • Leopold Petrač 00:28 01.avgust 2011.

    naj se še naša vlada zgleduje po avstrijski. ZAKAJ PA JE ZAPORA NA PRIMORSKI ZA TOVORNA VOZILA!!! Kod da drugje ni zastojev, pri premagovanju in sproščanju prometa in zastojev pa so večkrat krivi vozniki tovornjakov, ki zaprejo oba pasova da ...prikaži več ni vožnje mimo njih osebnih avtomobilov ins tem povečujejo zastoje. HURA ZA AVSTRIJSKO VLADO.