Slovenija
75 ogledov

Prevozniki razburjeni zaradi prepovedi vožnje

Predor Karavanke je dobil oceno "zadovoljivo". Žurnal24 main Fotografija je iz arhiva.
Prometno-informacijski center (PIC) za državne ceste je objavil novico o prepovedi vožnje za tovorna vozila v predoru Karavanke, ki bo veljala ob koncih tedna, od petka od 22. ure do sobote do 15. ure. Novica je močno razburila predsednika sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije Andreja Klobaso, ki v skrajni sili napoveduje tudi cestne zapore.

"Zaradi predvidene povečane gostote prometa bo od 29. 7. 2011 do vključno 3. 9. 2011 vsak konec tedna, od petka od 22. ure do sobote do 15. ure, v predoru Karavanke veljala prepoved vožnje za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol," so objavili na spletni strani prometno-informacijskega centra.

"Ta petek začne veljati, pravite? Prvič slišim o tem. Kaj pa se gredo? Kako lahko kar zaprejo tovorni promet? To se žal ne bo mirno končalo! Saj se tovorni promet nič hitreje ne giblje kot osebno vozilo! Ne morem verjeti!" je novico ogorčeno komentiral Andrej Klobasa, predsednik sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije, in dodal, da zakon določa prepoved vožnje za tovorna vozila ob sobotah od 8. do 13. ure in nedeljah od 8. do 21. ure.

"Ni šans, da zaprejo tovorni promet!"

"Zaradi povečanega prometa ne morejo zapreti tovornega prometa, sploh ne! Ni šans! Dopusti in turisti nas ne zanimajo! Če bodo oni zaprli tovorni promet, bomo mi zaprli ves promet! Če ne bomo vozili v času, ki smo si ga izborili, potem ne bo vozil nihče!" je bil jezen Klobasa.

Novico, ki so jo na Darsu prejeli od Asfinaga, avstrijskega upravljalca avtocest, nam je potrdil tudi predstavnik za stike z mediji na Darsu Marjan Koler. "Asfinag nas je obvestil, da želijo zaradi zastojev, ki so v predoru nastajali minuli teden, predvsem iz Avstrije proti Sloveniji, tako omiliti morebitne nove zastoje. Seveda lahko to vpliva tudi na organizacijo dela prevoznikov, a v turistični sezoni velja za Slovenijo tako ali tako prepoved vožnje za tovorna vozila ob sobotah od 8. ure do 13. ure in tudi nedeljah," je pojasnil Koler z Darsa. "Zdaj bo zapora že 10 ur prej."

Klobasa je ob tem še dodal, da uradnih informacij s prometnega ministrstva niso prejeli, o novici pa ni bila obveščena ne obrtna ne gospodarska zbornica. Koler pa je za zurnal24.si še povedal, da naj bi javnost o tem uradno, čeprav je (uradna) novica že objavljena na PIC-u, obveščali v četrtek, Klobaso pa že skrbi, kaj bo na cestah v petek, ko začne veljati omenjena prepoved.

Komentarjev 7
  • privat 19:49 29.julij 2011.

    Nekdo je rekel da Pahor ni sposoben...poglejmo odgovor,če bo kakih večjih nesoglasij,ker enostavno v Sloveniji ni druge politične struje..in to je zelo nevarno za obične ljudi in koristno za bogati preostali folk. Ja on je sposoben samo on dela vse ...prikaži veče kar se nam nedopada ,neustreza ali je v škodo...pač smo obični ljudje

  • mb 07:03 28.julij 2011.

    ""Ta petek začne veljati, pravite? Prvič slišim o tem. Kaj pa se gredo? Kako lahko kar zaprejo tovorni promet? To se žal ne bo mirno končalo! Saj se tovorni promet nič hitreje ne giblje kot osebno vozilo! Ne morem verjeti!" ...prikaži več je novico ogorčeno komentiral Andrej Klobasa"seveda se tovorni promet ne giblje hitreje kot potniški, ker tovornjak načeloma ne sme več kot 90 km/h. ko pa je preobtežen, kar v 75% so, pa ne zmore niti toliko. V hrib pa lezejo po 30 km/hkaj pa si klobasa misli , da je, da bo teroriziral celo državo ? Če velja zapore se je bo držal,. ali pa nosil posledice

  • trimix 03:07 28.julij 2011.

    Klobasa naj rajs zrihta prepoved da ne bo vec na avtocesti tovornjak A z 92,3km/h prehiteval tovornjak B ,ki pelje 92km/h ( oba pa imata zadaj nalepko 80!!!)...potem tud zastojev ne bo in tudi avstrijci ne bodo zapirali tunela...