Slovenija
17 ogledov

Pri oranju njive zapel v vodovodno cev

 “Pripravil bi si zalogo,” pravi naš bralec, jezen, ker ga o izpadu vode ni nihč Žurnal24 main
Nekaj minut pred 9. uro zjutraj je v Občini Škocjan kmet pri oranju njive poškodoval eno glavnih vodovodnih cevi. Nekaj uporabnikov vodnega vira Dole naj bi predvidoma do večera oskrbovali z avtocisterno, sicer pa so delavci komunale okvaro odpravili v slabih dveh urah.

Na novomeški izpostavi centra za obveščanje so zjutraj pojasnili, da je zaradi poškodbe ene glavnih vodovodnih cevi motena preskrba s pitno vodo za vse uporabnike, ki se oskrbujejo iz vodnega vira Dole.

"Do poškodbe cevi je prišlo zaradi oranja njive, ko je kmet s strugami zapel cev in jo strgal. Nihče nas ni nič obvestil, zato smo zjutraj najprej iskali točno lokacijo. Na terenu je bilo šest delavcev, napako smo sanirali oziroma jo že odpravili in voda po cevi že teče," je nekaj minut po 12. uri za zurnal24.si pojasnil Bojan Sašek, delovodja za vodno oskrbo pri novomeški Komunali.

"Prebivalci v zgornjem delu bi lahko bili do večera še brez vode in te bomo oskrbovali z avtocisterno," je še povedal Sašek in dodal, da kljub popravilu počene cevi prebivalcem svetujejo, naj, če opazijo motno vodo, to prekuhajo, "dokler se cev ne prezrači".

Brez vode je sicer kakšni dve uri ostalo približno 400 ljudi.

Komentarjev 2
  • Bizgec 18:14 28.junij 2011.

    Zakaj so polozili cevi pod njivo, oziroma (ce je nasprotni primer), kdo je dovolil kmetu razsiriti njivo cez obmocje, kjer lezijo cevi?

  • tomaz 13:04 28.junij 2011.

    Ja kako so pa polagalicevi, da je lohk z plugom zapel cev, pa to ni res.....vodovodne cevi se polagajo vsaj na 1,4m globine...Šlamparija, zdaj bo pa kmet kriv