Slovenija
4540 ogledov

Ujeli so ga, Fursu dolžan 25 milijonov

Zlatan Kudić Anže Petkovšek
Policija je na silvestrovo prijela rekorderja med davčnimi dolžniki pri nas.

Po treh mesecih iskanja je policija na silvestrovo prijela Zlatana Kudića, poroča TV Slovenija. Neuradno naj bi ga prijeli v središču Ljubljane in ga še isti dan odpeljali v pripor. Tam bo počakal na konec sojenja, pred katerim je septembra pobegnil. 

Ustanovitelj družbe Maxicom se z dvema soobtoženima brani očitkov o davčni utaji, pranju denarja ter ponareditvi oz. uničenju poslovnih listin. Izdajal naj bi fiktivne račune, nato pa zahteval preplačan DDV. Skupno naj bi pridelal 25 milijonov evrov davčnega dolga.

Finančna uprava RS (Furs) na poplačilo 25 milijonov evrov dolga po navedbah TV Slovenija ne more upati. Podjetje je izbrisano iz sodnega registra in ni več na seznamu davčnih dolžnikov. Dolgove bi Furs lahko terjal v kazenskem postopku kot premoženjski zahtevek. A vprašanje je, ali ima Kudić uradno sploh kaj premoženja.

Proti koncu sojenja izginil

Sojenje se je na ljubljanskem okrožnem sodišču začelo leta 2013, ko so prišli do zaključnih besed, pa je Kudić izginil. Kje je bil v času, ko je bila razpisana tiralica, ni znano. Njegov zagovornik je danes za TV Slovenija zatrdil, da je bil vsaj decembra zagotovo v Sloveniji in je celo prevzemal pošto.

Kdaj se bo sojenje nadaljevalo oz. končalo, na sodišču ne želijo napovedovati. Obramba je namreč zahtevala izločitev senata, predsednik sodišča pa o tem še ni odločil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • maresem 10:53 08.januar 2020.

    Nabijem na falus policijo, tožilstvo in vso mafijsko zalego v teh nesposobni državi, ki zna lupiti samo siromake.

  • sam50 08:45 08.januar 2020.

    Dali so mu tolikočasa,da je skupaj z odvetniki večino dokazov in premoženja pospravil na varno,sedaj pa bomo priča maratonskemu sojenju do zastaranja,rezultat pa kakšno leto vikend zapora spremenjen v nekaj sto ur družbeno koristnega dela-naprimer svetovanje v njegovi stroki....

  • leonardo 08:09 08.januar 2020.

    Oh, vse že znano! Pokradeš milijone, jih skriješ, greš na počitnice na Dob, da se dobro naješ, zrekreiraš,naspiš in veselo naprej živiš na veliki nogi, Bravo mi Slovenci!