Slovenija
54 ogledov

Prišli smo "z dežja pod kap"

Ivan Štuhec Nik Rovan
Izid volitev je presenetil teologa in publicista Ivana Štuhca, medtem ko je sociologinja Spomenka Hribar prepričana, da je Janković prava izbira.

Moralni teolog in publicist Ivan Štuhec je nad izidom volitev presenečen, saj so napovedi kazale na drugačen razplet. Po volitvah "ni prišlo do menjave tiste opcije, s katero očitno tri leta nismo bili zadovoljni". Volilno telo po njegovih besedah ni odreagiralo tako, da bi stvari zaupalo drugim ljudem, ampak jih je "istim ljudem, samo v nekoliko preoblečeni obliki".

Pri oblikovanju nove koalicije bo po njegovem prišlo do težav, saj bi država potrebovala "močno, stabilno koalicijo, do katere pa tako ali tako ne bi mogla priti ne ena ne druga stran". Ob tem je dodal, da tudi SDS v primeru zmage ne bi mogla sestaviti močne koalicije, kar se mu zdi "za državo in za situacijo, v kateri smo, slabo". Opozoril je, da živimo v resnih časih in da težave še prihajajo.

"Zdržal bo do konca mandata"

Spomenka Hribar meni, da bo najverjetnejši mandatar Zoran Janković sprejel prave odločitve in zmagal v hudi ekonomski, socialni in družbeni krizi. Meni, da je bil edini rešitelj za Slovenijo, ali je pravi, kar sama verjame, da je, pa se bo še pokazalo. Težav pri sestavljanju koalicije mu ne napoveduje, se pa bodo te pokazale drugje. Ob tem še dodaja, da bo Janković mandat zdržal do konca.

SDS je po njeni oceni izgubil volitve, ker "Janezu Janši nihče ne more toliko škoditi, kot si lahko škodi sam". Po njenih besedah se je to pokazalo na soočenjih, ko je izpustil možnost, da pojasni svoje premoženjske razmere, vendar se v nekaterih primerih ni odzval na povabilo.

Spomenka Hribar | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan

Hribarjeva je prepričana, da volivci izvolijo takšen parlament, da je v njem ravnotežje, zato je v njem spet NSi. Vzroke za izpad LDS in Zaresa pa bi bilo treba iskati v njihovem celotnem delovanju, so pa na volivce najverjetneje vplivali tudi notranji spori v koaliciji.

Komentarjev 13
  • Žurnalček 13:31 06.december 2011.

    Tale je pa posrečena . Evo ti plus.

  • Tupamaros 12:01 06.december 2011.

    Prišli smo z dežja pod KP

  • Žurnalček 01:56 06.december 2011.

    Vatikanska banda na SLO že seka v Pokljuških gozdovih in pripravlja polena svoji in SDS -u za metanje pod noge tistim , ki želijo preprečiti propad države !!!!