Slovenija
39579 ogledov

Prvi sindikalist zdravnikov Konrad Kuštrin poniknil, to je razlog ...

Konrad Kuštrin Anže Petkovšek
Konrada Kuštrina, prvega moža Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov, v sredo ni bilo na podpis sporazuma o prekinitvi zdravniške stavke, ki je bila sicer napovedana za 19. oktober. Tu je razlog.

Kot danes poroča časopis Delo, je podpis opravil njegov namestnik pri pogajanjih Gregor Zemljič, ta pa na vprašanje, zakaj Konrada Kuštrina, ostrega pogajalca pri zdravniških plačah, ni bilo na podpis sporazuma o prekinitvi stavke, odvrnil le, da so to "preveč intimna vprašanja".

Velja izpostaviti, da je Kuštrin že neverjetnih 27 let predstavnik največjega sindikata zdravnikov, zato je veliko ljudi in analitikov močno zmotilo, da ga ob podpisu tako pomembnega sporazuma z vlado, ni bilo. Še posebej je vse skupaj padlo v oči, ker nihče ni bil pripravljen dati pojasnil, kje je Kuštrin in zakaj se podpisa ni udeležil.

Kuštrina še dolgo ne bo v novogoriško bolnišnico

Delo poroča, da je razlogov za njegovo odsotnost lahko več, a bolj kot jasna dejstva, so po bolnišničnih hodnikih krožile govorice. Ene od teh so zatrjevale, da sta se minister za zdravje Danijel Bešič Loredan ostro spopadla. "Govorilo se je, da je Kuštrinova odsotnost povezana s tem, da so mu menda grozili in ga stisnili v kot," piše Delo. Drugi so trdili, da se je pet mesecev, preden mu poteče mandat in odide v pokoj, raje umaknil, ker mu je spodletel poskus, da bi zdravnike spravil iz enotnega plačnega sistema.

Po vseh govoricah, ki so zaokrožile, so se pri Delu obrnili na različne vire, ki bi jim znali povedati kaj o Kuštrinovi odsotnosti. Po dolgem preverjanju so naposled le dobili odgovor s strani sekretarke Fidesa, ki je dejala, da je njegova odsotnost povezana z izključno zdravstvenimi razlogi. Očitno gre za resnejše težave, saj so v novogoriški bolnišnici, kjer je Kuštrin zaposlen, dejali, da ga ne bo nazaj niti še po jesenskih počitnicah.

Komentarjev 69
  • sam1 08:59 23.oktober 2022.

    Verjetno se je mučil pri katerem od koncesionarjev.....

  • Kmodri 19:53 21.oktober 2022.

    Lopov ostane lopov!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:01 21.oktober 2022.

    Skrajni čas da zgine v pokoj. Nadutez !