Slovenija
6887 ogledov

Psa, ki je pogrizel deklico, evtanazirali

rotvajler Shutterstock
Psa, ki je bil vpleten v smrt osemletne deklice, so evtanazirali.

Kot poroča spletna stran Pes moj prijatelj, je bil pes, ki je bil po dogodku, v katerem je umrla osemletna deklica iz Mengša, nastanjen v zavetišču, je bil evtanaziran. Do takšne odločitve je prišlo kljub pozivom državljanov in društev za zaščito živali, ki so pozivali, naj psa ne usmrtijo. Pod peticijo "Proti evtanaziji Rona" se je podpisali več kot 12 tisoč ljudi.

Napori, da bi pes ostal živ, so bili neuspešni. Zakon namreč določa, da je treba psa usmrtiti, če je z ugrizom povzročil smrt ali bil soudeležen pri povzročitvi smrti človeka. 

Obdukcija po smrti osemletne deklice je po neuradnih informacijah časnika Večer pokazala, da so smrt povzročili ugrizi psa. Policija dogodek še preiskuje.

rotvajler Slovenija Oglasili so se lastniki psa, ki je napadel osemletno deklico

Spomnimo, do tragičnega dogodka je prišlo sredi marca, ko se je po podatkih policije 8-letna deklica na dvorišču stanovanjske hiše, ki je sicer ograjeno z ograjo, vendar so bila dvoriščna vrata odprta, približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo. Pes je deklico napadel in ogrizel. Na kraj je prišla odrasla oseba, ki je psa odstranila in poklicala reševalce. Kljub hitri zdravniški pomoči je 8-letna deklica na kraju zaradi poškodb umrla. 

Pes ni bil voden na seznamu nevarnih psov. 

Reševalno vozilo Pojasnilo Slovenija ZD odgovarja na očitke glede reševanja deklice, ki jo je napadel pes

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 26
  • davovrh 23:53 02.april 2021.

    No zdaj pa da vidimo naša društva za zaščito živali. Če je bila evtanazija zakonita naj dosežejo spremembo zakona da se to nikoli več ne ponovi da evtanazirajo nič krivega psa. Če ni bila zakonita naj dosežejo sankcioniranje odgovornih. Če ...prikaži več ne storijo nič od tega pa naj zaprejo svoja društva ker je škoda da obstajajo.

  • Ender3 17:26 02.april 2021.

    Sožalje vsem vpletenim v ta tragični dogodek. Nauk naj bo, nikoli tega reševati kot "oko za oko, glavo za glavo ", ker, to ni vredno človeškega dostojanstva.

  • Malinca 15:26 02.april 2021.

    Vsi krivite psa ki so ,ga po nepotrebnem usmrtili se gdo vpraša kako je deklica prišla do nesrečnega psa kakor vem iz medijev deklico ni ugriznil pes ampak je bil usoden padec.