Slovenija
2406 ogledov

"Razmere v bolnišnicah in covid ambulantah so nevzdržne!"

covid-19 Epa
"Merila za hospitalizacijo se višajo iz dneva v dan," opozarjajo Mladi zdravniki Slovenije.

"Danes poročajo o najvišjem številu umrlih do sedaj. Razmere v bolnišnicah in covid ambulantah so nevzdržne! Merila za hospitalizacijo se višajo iz dneva v dan. Mnoge obolele, ki bi resnično potrebovali sprejem v bolnišnico, pošiljamo domov z navodili, kako ravnati, če se stanje še dodatno poslabša. Reševalci prevažajo bolnike iz ene regije v drugo in iščejo še zadnje proste postelje. Ob tem ostajajo celotne regije sredi noči brez reševalnih vozil in reševalcev," trenutne razmere v bolnišnicah opisujejo Mladi zdravniki Slovenije v objavi na družbenih omrežjih. 

"Današnje poročilo kolega iz ene večjih bolnišnic: 'Totalni dizaster. Ura je 10 zjutraj, v obravnavi imamo že 10 znanih bolnikov s poslabšanjem, ob tem še 5 bolnikov s sumom na poslabšanje stanja. Prostora za sprejem novih težko obolelih za covidom? 0'"

Danes poročajo o najvišjem številu umrlih do sedaj. Razmere v bolnišnicah in covid ambulantah so nevzdržne! Merila za...

Posted by Mladi zdravniki Slovenije on Tuesday, November 24, 2020

Današnji podatki kažejo, da tako težkega dne od začetka epidemije še ni bilo. Ob 5596 opravljenih testih je bilo v ponedeljek potrjenih 1302 okužb z novim virusom sars-cov-2. Delež pozitivnih testov je znašal 23,27 odstotka, kar je spodbuden podatek, saj so se deleži v zadnjih dneh gibali malo pod 30 odstotki.

V bolnišnicah se zaradi bolezni covid-19 zdravi 1299 bolnikov, od tega so 204 na intenzivni negi. Žal je zaradi covid-19 včeraj umrlo kar 59 bolnikov, kar je največ do sedaj.

Jelko Kacin Slovenija Kacin: Uporabljajte kirurške maske, maske niso modni dodatek! Respiratorne maske N95 Slovenija Opreme je dovolj, primanjkuje kadra

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
 • Avatar stoychi
  stoychi 09:16 25.november 2020.

  cilj svetovnega korona fašizma je vsem znan, zmanjšanje svetovnega prebivalstva, naše prodane satanistične duše pa zvesto sledijo temu scenariju. Za laganje, testiranje in cepljenje so bogato poplačani.

 • Avatar lolekbolek
  lolekbolek 17:18 24.november 2020.

  Mladi zdravniki? Kaj, so dobili obljube za karierni uspeh, če bodo trobili v trobilo panike?

 • mulc1 14:03 24.november 2020.

  Cepivo proti gripi že deluje. Ni čudno, saj so ga takoj razgrabili.