Slovenija
30 ogledov

Redarji stopili v bran policistom

policist Boštjan Tacol
Redarji podpirajo načrtovane dodatke za policiste. "Nujno je urediti status policista in mu vrniti dostojanstvo in ugled,“ so prepričani v Sindikatu občinskih redarjev Slovenije.

Po tem ko so cariniki izrazili ostro nasprotovanje predvidenim dodatkom za delo v policiji, tokrat s strani redarjev prihaja glas podpore.

V Sindikatu občinskih redarjev Slovenije so "zgroženi" nad stališčem ministrstva za javno upravo, ki prav tako nasprotuje dodatkom, saj da rušijo plačni sistem javnega sektorja. "Policisti so temelj pravne države in prvi steber učinkovitega varnostnega sistema. Absurdno in naravnost sramotno je dejstvo, da policisti vsakodnevno tvegajo svoja življenja za državo, za katero smo se borili, za pičlih 650 evrov osebnega dohodka," so zapisali v sindikatu.

Prepričani so, da je treba status policista urediti in mu vrniti dostojanstvo in ugled, "saj delo na terenu ne pozna praznikov in nedelj, prav tako policisti v času, ko večina državljanov mirno spi, opravlja svoje delo ne glede na vremenske razmere in druge okoliščine".

Cariniki odločajo jutri
Sindikat carinikov Slovenije pa za jutri načrtuje konferenco, na kateri naj bi po napovedih iz preteklega tedna ustanovili stavkovni odbor, oblikovali stavkovne zahteve in določili datum stavke.

Komentarjev 2
  • Fertel 19:42 11.julij 2011.

    "max" te bo švaba povozil, če boš tako spredaj pred ovami hodil... spomni se Mujota, je bolj zaostal, pa je švaba povozil samo ovce, he, heeee... Pojdi malo po Evropi, že npr. Italija ima občinsko policijo (polizia urbana), v Trstu ...prikaži več delajo npr. skoraj vse, večje stvari pa dela državna policija - karabinjerji. Naši redarji so že zametek občinske policije in se tega zavedajo.

  • max 20:25 10.julij 2011.

    Seveda jih podpirate, saj vam neštetokrat rešujejo riti, ko z svojo aroganco povzročite konflikt z prekrškarjem. Žal redarji nikoli ne boste policisti, ker so to le vaše želje iz mladosti, ki so kasneje zrasle v kompleks.