Slovenija
20 ogledov

Reke bodo narasle

Ljubljanski maraton Boštjan Tacol
Najnovejša meteorološka slika kaže, da bodo padavine v nedeljo zjutraj ponehale. A popolnoma suho med maratonom ne bo.

"Padavine bodo zjutraj oslabele ali večinoma ponehale, čeprav popolnoma suho ali ves čas popolnoma suho ne bo," nam je na vprašanje, kaj lahko v nedeljo pričakujejo udeleženci Ljubljanskega maratona, povedal dežurni meteorolog na ARSO. Najbolj verjetne so blage padavine s snegom.

Bo pa v vsakem primeru hladno; temperature naj bi bile okoli pet stopinj Celzija, zato ne pozabite na topla oblačila. Močnejše padavine so napovedane za soboto, ko bo bo potekal tek za osnovnošolce in dijake.

Od petka opoldne do sredine noči na nedeljo bo po napovedih Arsa v zahodni in južni Sloveniji padlo od 100 do 180 litrov dežja na kvadratni meter. V drugi polovici noči na nedeljo bo predvidoma zapihala zmerna do močna burja, ki bo v ponedeljek slabela. Predvsem v krajih nad 500 m nadmorske višine obstaja v nedeljo zjutraj možnost snegoloma.

V soboto lahko poplavlja

V soboto čez dan bo močneje narasla reka Vipava, ki lahko poplavi zlasti v svojem srednjem in spodnjem toku na območju vsakoletnih poplav. Močneje bodo narasle tudi druge reke v jugozahodni in južni Sloveniji, zlasti reke v Goriških Brdih, reka Reka, reke na območju slovenske Istre ter reke na območju Dolenjskega in Notranjskega Krasa. Možna so manjša razlivanja. Močneje bodo narasle tudi reke na območju Gorenjske ter Idrijsko-Cerkljanskega ter Škofjeloškega hribovja. Danes zvečer in v soboto zjutraj lahko poplavlja tudi morje

Premik ure in prometni režim v Ljubljani

Organizatorji tekaške prireditve opozarjajo tudi, da se v noči na nedeljo prestavi ura iz 3. na 2. uro, zato se bo tekaška prireditev začela eno uro pozneje glede na zdajšni napovedan čas.

Prometni režim v Ljubljani v času prireditve lahko preverite tukaj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.