Slovenija
18 ogledov

Resolucija "brezpredmetna"

Ankaran Barbara Milavec
Državni zbor resolucije proti ustanovitvi občine ne bo podprl.

Resolucija, ki sta jo predlagala poslanca SD Luka Juri in Marjan Križman, s katero želita preprečiti ustanovitev občine Ankaran, med poslankami in poslanci nima podpore. Da bodo glasovali zanjo, so po navedbah STA napovedali le v SNS. Menili so, da je resolucija brezpredmetna, glede na to, da je ustavno sodišče občino že ustanovilo.

Pobudnika resolucije sta prepričana, da je bila ustanovitev občine Ankaran s strani ustavnega sodišča v nasprotju z določenimi členi ustave. Za pomemben prejudic, ki ne bo ostal brez posledic, je odločitev sodišča označil tudi Zvonko Černač iz SDS.

Da zgodba z ustanovitvijo občine še ni končana, je sicer pred dnevi napovedal koprski župan Boris Popovič. Kot je dejal, imajo še tri leta časa, da se najdejo rešitve, s katerimi bi preprečili izločitev Ankarana iz koprske občine. Ustavno sodišče, ki je novo občino ustanovilo, je namreč napovedalo, da bodo prve volitve v občinske funkcije na prihodnjih lokalnih volitvah leta 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.