Slovenija
16539 ogledov

Robert Golob poslanki SDS: "To je sramota!"

Robert Golob Nebojša Tejić/Vlada RS-Flickr Robert Golob.
Aprilska redna seja se je začela z vprašanji predsedniku vlade.

Med tistimi, ki so naslovili ustna vprašanja na premierja Roberta Goloba, je bila poslanka SDS Alenka Helbl. Slednjo je zanimala časovnica gradnje tretje razvojne osi, posebej koroški del.

"Če bi iskali sinonim za vašo vlado, bi večina ljudi rekla, da so to časovnice," je začela poslanka s Koroške in vladi očitala neupoštevanje lastnih kronoloških določb.

"Gradnja tretje razvojne osi je priznana kot drugi najpomembnejši projekt v državi. Načrt Darsa je bil, da bi odsek razvojne osi od Šentruperta do Slovenj Gradca zgradili do konca leta 2027," je spomnila Helbl. "Sredi letošnjega aprila je vlada skupaj z Darsom napovedala, da bo prihodnji teden predstavila novo časovnico glede tretje razvojne osi," je nadaljevala poslanka in zahtevala odgovore glede terminskih načrtov.

"Ker Korošci nismo ljubljanski šerif, ki se mu kljub kršenju zakonov in ustave ukloni vsa politika, si ne moremo privoščiti, kar si lahko on. Zato ne pristajamo na to, da se stroji vklopijo, ko se vklopijo kamere," je še dejala poslanka in posredno kritizirala ljubljanskega župana Zorana Jankovića ter premierja Goloba obtožila, da denar za Koroško preusmerja v druge dele Slovenije.

"Meni se to zdi smešno"

"Najprej naj povem, da je sramota, da Koroška nima avtocestne povezave, za vse vas, ki ste sedeli v prejšnjih mandatih. To je gotovo eden največjih infrastrukturnih projektov, ki ga moramo zaključiti," je uvodoma dejal Golob.

"Leta 2021 je Janševa vlada sprejela resolucijo, da bo odsek od Šentruperta do Slovenj Gradca dokončan do 2027. Aprila 2022 pa ste šele vložili vlogo za gradbeno dovoljenje. Torej manj kot leto dni nazaj. Meni se to zdi smešno. To v ničemer ne spremeni dejstva, da imamo na področju umeščanja v prostor slabo zakonodajo," je žogico stranki SDS vrnil Golob.

"Če nekdo sedi leta in leta na dokumentih, to ni stvar vlade, ampak države," je dodal Golob. "Korošice in Korošci si zaslužijo avtocesto. Dajmo združiti moči in spremeniti prostorsko zakonodajo tako, da bodo postopki hitrejši," je na opozicijo apeliral Golob.

Komentarjev 40
  • Plavi-mil 08:16 18.april 2023.

    On je ena velika sramota, kaj sramota, on je KATASTROFA za vse nas.

  • jakec1575 22:42 17.april 2023.

    Gospa SDS laze o zupankoviču. Vsa gradbena dovoljenja so zakonita. In to sds falanga dobro ve, ker se da to preverit na UE. predlagam jim, da preverijo dejstva preden urlajo kot pokvarjena plošča. Napihujejo mentalne reveže, da hodijo skovikat na ...prikaži več sds zbore. Ni vec zastonj bonitet za sds penziče. pa se jamrarija spravi na ulico. Tudi sam sem proti zupankoviču v marsičem, ampak odločbe so zakonite. in večkrat preigrane trase, dopolnitve. zgodba ima doooooolgo brado. je pa fajn za folk fopat.

  • Toma 18:32 17.april 2023.

    ZOO: golobi in opice!

Sorodne novice