Slovenija
28078 ogledov

Rusi: V Ukrajini smo ubili 74 hrvaških plačancev. To odgovarjajo Hrvati.

ukrajina vojna Profimedia
Rusko obrambno ministrstvo je objavilo seznam števila tako imenovanih plačancev, ki naj bi se prišli v Ukrajino boriti proti Rusiji; seznam vsebuje države, iz katerih prihajajo in tudi informacijo, koliko jih je v bojih izgubilo življenje.

Rusi trdijo, da v operacije niso vključeni le borci, pač pa tudi tisti, ki so prišli trenirat ukrajinske vojake in jim pomagati pri orožju, ki je bilo v Ukrajino poslano s strani zahodnih držav. 

V skladu z informacijami s seznama naj bi se v Ukrajini borili tudi 204 hrvaški državljani; od teh naj bi jih 74 ubili, 51 naj bi jih dezertiralo, na bojiščih naj bi jih bilo še 79. 

Glede na podatke je Hrvaška četrta država po številu ubitih borcev v Ukrajini; prva je Poljska s 378 vojaki, druga Romunija s 102, tretja Velika Britanija s 101. Podatki ruske strani sicer niso preverjeni, opazovalci menijo, da je povsem možno, da gre za rusko vojno propagando. 

Na podatke so se že odzvali hrvaški pristojni; zunanji minister Gordan Grlić-Radman je po poročanju hrvaških portalov povedal, da je za zdaj znano le, da je bil v ukrajini zajet en hrvaški državljan, eden je bil ranjen in se je vrnil v Zagreb na zdravljenje. 

"Odhod naših državljanov v vojno v Ukrajini je njihova osebna stvar, mi o tem nimamo niti informacij niti ne vodimo evidenc. Kljub temu se nam zdi neverjetno, da bi tolikšno število naših državljanov umrlo, mi pa tega ne bi vedeli. O tem ničesar ne ve niti naša veleposlanica v Ukrajini Anica Djamić," je povedal minister. 

Potovanje z letalom; letalo Svet Iz Rusije beži več kot 15.000 milijonarjev: To so države, kamor bi se preselili Medicinske sestre v Italiji zaslužijo dobrih 1.800 evrov, na Norveškem pa več ko Slovenija Kapo dol: Slovenske medicinske sestre prinesle ček za kar 18 tisoč evrov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • robert73 12:08 19.junij 2022.

    Kje pa je tri miljone Slovencev na bojišču...neverjetno kam pripelje družbena zaostalost...velik korak tudi za Ruse je, da je Janša sprožil diplomatsko obiskanost Ukrajine, s tem je Puti za vedno izgubil tako diplomatsko kot propagandno vojno, zdaj mu nič ne ...prikaži več pomaga štetje tujih plačancev - zares jih bo moral šteti, ko se bo z Wagnerjem skrival v Rusiji pred lastnimi oblastmi, kot se je Caucescu s svojimi sekuratitejci.

  • Jernej65 08:26 19.junij 2022.

    Naj Putin pove, koliko je ubil svojih ljudi. Da je teh že na desettisoče, je pa kar tiho. Mame množično dobivajo mrtve sinove domov. Padli so za bedastega Putina.

  • Avatar Syn
    Syn 07:21 19.junij 2022.

    Lepo da so ji tak lepo očistili. 👍