Slovenija
3 ogledov

S 30 iPhoni čez mejo

Apple iPhone 4S. Reuters
Medtem ko cariniki po vsem svetu prežijo na tihotapce prepovedanih drog, na Kitajskem beležijo rast tihotapljenja iPhonov, ki jih je v Hongkongu mogoče dobiti za 125 dolarjev (94,55 evra) manj.

Na Kitajskem je vse več povpraševanja po iPhonih, in to ne ponaredkih. Povpraševanja je toliko, da je tihotapljenje iz Hongkonga preraslo v resen problem. Mnoge, ki želijo hitro zaslužiti, ujamejo, cariniki pa priznavajo, da so vse iznajdljivejši.

Od začetka leta so oblasti v 231 primerih zaplenile več kot tri tisoč teh pametnih telefonov.

Tihotapci z iznajdljivostjo presenečajo carinike

21. februarja so zabeležili primer, ko je nek moški poskušal prečkati mejo s 30 telefoni, prilepljenimi okoli pasu in gležnjev. Cariniki so ugotovili, da je nekaj narobe, ko se moški ni mogel pripogniti, da bi dvignil svoj kovček.

Okrog 250 tisoč potnikov vsakodnevno prestopi to mejo in telefone najdejo na primer v dodatno prišitih žepih srajce, v katerih je drug moški poskušal pretihotapiti 18 iPhonov, nekdo drug jih je spet pospravil v kovinsko škatlo in skril v čevlje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.