Slovenija
4713 ogledov

S klicem želel vplivati na izbiro vzdrževalca

UKC Ljubljana Anže Petkovšek
Ljubljanski UKC je Komisiji za preprečevanje korupcije in policiji prijavil poskus vplivanja na izbiro vzdrževalca opreme.

V UKC Ljubljana so z javnim razpisom iskali vzdrževalca opreme, pri čemer pa je "nekdanji visoki funkcionar" klical v UKC in želel vplivati na izbiro. 

V UKC so za STA pojasnili, "da je eden od članov vodstva UKC Ljubljana prejel klic, povezan z javnim razpisom, ki je bil tedaj v teku. Klical je nekdanji visoki funkcionar UKC Ljubljana, ki je skušal vplivati na odločitev o izbiri izvajalca pri vzdrževanju opreme. Zaposlenega v UKC Ljubljana je skušal prepričati, da cenejši ponudnik ni primeren za našo organizacijo, in je hvalil konkurenčno (dražje) podjetje." Iz virov blizu UKC smo izvedeli, da naj bi na razpis poskušal vplivati Janez Zemljarič. Ta je bil svoje čase direktor kliničnega centra.

Ker je po navedbah UKC pri klicu šlo za morebitne kršitve zakonodaje s področja javnega naročanja, je zaposleni o dogodku sestavil uradni zaznamek. "UKC Ljubljana je po odločitvi generalnega direktorja Aleša Šabedra podal prijavo dogodka na policijo in na Komisijo za preprečevanje korupcije," so dodali v kliničnem centru. Več podatkov zaradi interesa morebitne nadaljnje preiskave pa niso mogli razkriti.

Zemljarič je za Finance poskus vplivanja na izboru zanikal in označil za zlonamerno natolcevanje. V pogovoru z novinarji Financ se je spomnil, da je "pred meseci slišal, da nekdo hoče dati UKC opremo, ki ni toliko vredna". Dodal je še, da šteje za "svojo pravico in dožnost", da jim kaj takega tudi pove. 

Finance še poročajo, da naj bi šlo za razpis za vzdrževanje aktivne mrežne opreme, na katerega naj bi se prijavila podjetje NIL Podatkovne komunikacije in Telekom Slovenije. Ker je bila cena najbolj odločilna, je posel dobil Telekom, ki je dal cenejšo ponudbo. 

V podjetju NIL so za Finance dejali, da z Zemljaričem ne sodelujejo in o njegovih aktivnostih nimajo informacij. 

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 21
  • lado16 10:22 25.marec 2019.

    kaj pa ,če tej rdeči mafiji MI ,SLOVENCI ,porežemo krila !!! AMPAK OD VAS DRUGEGA KOT BLEJANJE , NI ZA PRIČAKOVAT !!!! ZATO PSSSSST , REVČKI NA DUHU !!

  • Avatar Leon
    Leon 11:13 23.marec 2019.

    Menda je Janez Zemljarič klical svojega imenjaka Ivana zaradi starih navez iz časov KP.

  • brencl47 07:47 23.marec 2019.

    Dobra fora za naivneže. Kaj pa če pomislimo, da se je namerno izpostavil vedoč, da bodo maloumni pisuni takoj zagnali hajko? V ozadju pa je pridobivanje točk Šabedru in Šarcu?