Slovenija
167 ogledov

S prvim aprilom draži tudi Telemach

tv sprejemnik Žurnal24 main
Potem ko so včeraj stopile v veljavo višje cene paketov pri Telekomu Slovenije, T-2 in Simobilu, se s 1. aprilom višajo cene tudi pri Telemachu.

V sporočilu za javnost, ki so ga objavili na svoji spletni strani, so pri Telemachu zapisali, da bodo "zaradi spremenjenih razmer na trgu s 1. 4. 2017 spremenili cene določenih paketov širokopasovnih storitev, ki vključujejo digitalno, satelitsko ali analogno televizijo"

Cene paketov se bodo zvišale za 2,50 evra z DDV na mesec. Izjema so paketi Total TV1 in Total TV2, pri katerih se bo cena zvišala za 2,00 evra z DDV. Za začetni paket Lastovka bo tako od 1. aprila dalje treba odšteti 22 evrov na mesec, medtem ko bo osnovni paket Lastovka po novem stal 26 evrov. 

Kdor se ne strinja, lahko prekine pogodbo

Naročniki, ki se s predlaganimi spremembami ne strinjajo, imajo do konca marca možnost brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopiti od naročniške pogodbe. Tisti, ki so ob sklenitvi naročniškega razmerja prejeli terminalsko opremo po akcijski ceni, lahko pri odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja vezave izbirajo, ali bodo operaterju povrnili sorazmeren del celotne vrednosti prejete opreme ali pa plačali uporabnino za čas uporabo terminalske opreme, pri čemer jim bo operater vrnil kupnino. 

Prej omenjena pravica do odstopa ne vpliva na zapadle in neplačane obveznosti naročnikov ter na druge obveznosti, ki so dogovorjene v pogodbi. 

Val podražitev sprožila odločitev Pro Plusa

Napovedi podražitev storitev, ki vključujejo televizijo, so se začele vrstiti po tem, ko je Pro Plus napovedal prenehanje oddajanja signala prek sobnih anten. Do tega je sredi januarja tudi prišlo, 1. marca pa so v veljavo že stopile prve podražitve. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 28
  • McClain 21:29 03.marec 2017.

    Se nekdo je napisal podobno in res je tako: VSAJ ZMANJSAJTE PAKET, TO JIH NAJBOLJ PRIZADANE. VELIKA MOZNOST JE, DA SO NAS SKUPAJ NATEGNILI PRO PLUS IN OPERATERJI!!!!! ZDAJ IMAJO OBOJI VELIKO OD TEGA, MI PA FAFNILI SPET NA CELI CRTI.

  • McClain 21:24 03.marec 2017.

    no, se bolj se nas nateguje kot posiljuje. Banda. Itak je za vse zmaga nekaj zlobirat (beri podkupit) v parlamentu pol pa od milijona po pol evra pobirat, ampak vsak mesec, to je glavna zmaga za to bando pokvarjeno.

  • McClain 21:22 03.marec 2017.

    cist enostavno, zmanjsajte paket za enmal, ali pa hitrost iinterneta, itak gre. Pac uploadaš 20 minut namest 12, recimo. Bolj jih bo ta manjko prizadel kot jim bo 2,5 evra koristilo, ker stroski so za njih enski. Jaz bom tako ...prikaži več naredil, banda pokvarjena.