Slovenija
51431 ogledov

Saj ni res! Takšna je napoved za vikend.

vreme dežnik dež nevihta Shutterstock
Vremenoslovci danes zjutraj obnovili vremenska opozorila. Napoved za vikend ni lepa.

"Danes bo oblačno in deževno. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1500 metrov, na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank pa še nekoliko niže. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Temperature bodo večinoma od 7 do 12, na Primorskem, kjer bo pihala šibka do zmerna burja, okoli 15 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci z Arsa.

Dodajajo opozorilo, da bo zaradi močnega deževja znova narasli vodotoki po vsej državi. Večja razlivanja pričakujejo danes in v noči na jutri predvsem v južni, osrednji, vzhodni in severovzhodni Sloveniji.

Med drugim je že prestopila bregove tudi Krka in zalila tudi območje Loke v Novem mestu.

Poplave Dolenjska | Avtor: B & B B & B

Na Arsu nadaljujejo, da se bo jutri na zahodu delno zjasnilo, burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Drugod bo pretežno oblačno, v vzhodni in osrednji Sloveniji bo občasno še rahlo deževalo. V vzhodni Sloveniji bo pihal zmeren veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo povečini sončno, več oblačnosti bo občasno v vzhodni Sloveniji. Po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne nekaj megle.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Napoved za vikend

V 5- do 10-dnevni napovedi Arso navaja, da bomo v petek še pod vplivom višinskih severozahodnih vetrov, od sobote naprej pa kaže na območju Alp in severnega Sredozemlja na nastanek višinskega ciklona, katerega gibanja še ni moč zanesljivo predvideti.

"V petek bo dokaj sončno s svežim in ponekod meglenim jutrom. Od sobote naprej se bo verjetnost padavin znova nekoliko povečala. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 15 do okoli 20 stopinj Celzija," napoved sklenejo na Arsu.

Kredarica že pod debelo odejo

Na Kredarici so povsem zimske razmere; danes zjutraj je rahlo snežilo, temperatura je znašala -4 stopinje Celzija. Skupno je tik pod Triglavom že pol metra snega.

Posledice poplav na Japonskem julija 2017. Vreme Svet Prihaja nov udarec?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.