Slovenija
39661 ogledov

Scanje po vratih in tožbe. Miha Šalehar zapira svoj center.

Miha Šalehar Mediaspeed
"Letošnjo pomlad začenjamo z žalostno novico. Trail center se zaradi legalnih zapletov zapira," je Miha Šalehar objavil na spletni strani mtb.si.

"Seveda lahko pridete k nam spat in vozit druge posoške potke in pa seveda tiste, ki jih v bližini kopljejo sosedje Italjani. Infrastruktura Robidišče Trail Centra pa bo v prihodnjih dneh podrta in vrnjena robidam v trajno uporabo. Poti trenutno niso prevozne, urejene ter zavarovane, zato je vožnja po njih nemogoča in nevarna," je zapisal Šalehar, ki je lani dal odpoved na Valu 202 in se posvetil temu projektu.

Scanje po vratih in tožbe, ostal nam je kup stroškov

"Zgodila se je stokrat slišana podalpska zgodba z arhetipskim junakom, ki se je odločil, da bo iz male vasi izgnal sovražnike robid – krave s teleti in Ljubljančane s kolesi. Sledila je šentflorjanska hibridna vojna: stampedo ovajanja, inšpekcij, zašankarskih dezinformacij, poškodovanja naše lastnine, trejlov, scanja po vratih hiše in nazadnje tudi tožb, ki so nam pomagale, da se končno spametujemo," je zapisal.

"Tako sosedska kot občinska skupnost sta namesto revitalizacije vasi po sodobnih merilih butičnega zelenega turizma raje izbrali lokalno tradicijo nenapredka. Če ne proaktivno, pa vsaj z molkom. Tako smo na koncu, če izvzamemo nekaj neiskrenih sladkih besed, ostali praktično brez vsakršne podpore. Čast izjemam, čeprav ne verjamemo več, da obstajajo. Utrujeni, upehani in s kupom stroškov mahamo z belo zastavo in se bogatejši za izkušnjo poslavljamo. Na čudeže ne računamo več, dopuščamo pa možnost, da se zgodijo. V kolikor se bodo, boste obveščeni," je še zapisal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Kmodri 18:11 24.marec 2023.

    Saj bo lahko delal na radiju!

  • Soljatar 14:08 24.marec 2023.

    kva pa rine tip ke k ni treba....doma bi bil pa je...

  • Matjaž Kotnik 11:24 24.marec 2023.

    Pri slovencljih je vedno tako, da bi vsi bi radi turizem in napredek, samo po MOJEM pa že ne.Kako se lahko v ostalih deželah vse dogovorijo in v korist celotne skupnosti vse lahko na naredijo. Je rekel, raje luknjo v ...prikaži več koleno, kot pa da boste po mojem vozili.