Slovenija
15 ogledov

Še bodo izkopavali

tržnica Ljubljana, delovni stroji Saša Despot
Garaža pod tržnico. Sklep ministrstva ni bila politična poteza, pravijo Černač, Kucler Dolinarjeva in Kuriličeva.

Izkopavanja so potrebna zaradi zgodovinsko-arheoloških vidikov, ne glede na predvideno gradnjo garažne hiše pod tržnico, so na Mestni občini Ljubljana (MOL) odgovorili na poziv Mojce Kucler Dolinar (NSi), “naj nemudoma ustavijo vsakršne posege na tržnici”.

Izkopavanja so začeli prejšnji teden, isti teden, ko je ministrstvo za infrastrukturo in prostor – vodi ga Zvonko Černač – ugodilo pritožbam na izdano gradbeno dovoljenje za gradnjo garaže. “V te formalne odločitve se nisem spuščal in se tudi v bodoče ne bom,” je Černač zavrnil očitke, da je šlo za politično potezo in nagajanje projektu Zorana Jankovića. Tudi Marinka Kurilič iz civilne iniciative Tržnice ne damo meni, da tako obsežne dokumentacije na ministrstvu ne bi mogli pripraviti v enem mesecu. Na MOL pa so dodali, da bodo zdaj počakali na upravno enoto, ki bo znova obravnavala vlogo za gradbeno dovoljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.