Slovenija
6963 ogledov

Se bodo učenci in dijaki vrnili v šole? Tako pravi Krek!

Učiteljica v razredu
Danes bo padla odločitev o vrnitvi vseh učencev v šolske klopi.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Nacionalni institut za javno zdravje (NIJZ), ravnatelji ter drugi predstavniki stroke bodo danes dopoldne na sestanku odločili, kdaj, če sploh, se bodo lahko v šolske klopi vrnili tudi preostali šolarji.

Gregor Pečan Kdaj v šole? Slovenija "Kombiniran ali izmenski pouk ne pride v poštev"

Potem ko so se v ponedeljek v šole vrnili devetošolci in se pridružili prvi triadi osnovnošolcev ter dijakom zaključnega letnika srednjih šol, ki so s poukom začeli 18. maja, bo danes na sestanku stroke padla še odločitev, kdaj se bodo v šolske klopi vrnili osnovnošolci od 4. do 8. razreda ter dijaki preostalih letnikov. Ti se za zdaj še naprej šolajo na daljavo.

Krek: Epidemiološka slika je mnogo boljša

Direktor NIJZ Milan Krek je v pogovoru za 24 ur zvečer in TV Odmeve potrdil, da je epidemiološka slika v državi zdaj bistveno boljša kot pred 14 dnevi. Obenem pa je poudaril, da lahko vsako nadaljnje rahljanje ukrepov in priporočil pri postopnem vključevanju otrok v šole predstavlja povišano tveganje tako za učence, učitelje kot posredno tudi za starše in stare starše. Vse to pa zahteva preučevanje med tveganji ob morebitnem prevzemanju odgovornosti.

Vinko Logaj, Zavod za šolstvo Slovenija To glede odpiranja šol pravijo na NIJZ

Pečan: Šole pripravljene prevzeti svoj del odgovornosti

Medtem je predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan za 24 ur zvečer poudaril, da so šole pripravljene prevzeti odgovornost za vrnitev učencev in dijakov v šolske klopi. Vendar le, če so to odgovornost pripravljeni prevzeti tisti, ki o tem odločajo.

Simona Kustec Lipicer Koronavirus Slovenija Se bodo preostali učenci še letos vrnili v šole? To pravi ministrica!

Logaj: V šoli je varno okolje

Direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj je v ponedeljek dejal, da je v šoli za otroke, ki so se že vključili v običajni pedagoški proces, zdaj zagotovljeno varno okolje. Obenem pa je poudaril, da pod zdajšnjimi navodili in priporočili v šolah ne morejo sprejeti večjega števila učencev in dijakov.

Dijaki Slovenija Kacin namignil, da bi se lahko v šolske klopi kmalu vrnili vsi učenci

Po današnjem sestanku bo predvidoma dokončno odločitev o vrnitvi vseh ostalih otrok v šole sprejela in javnosti predstavila ministrica Simona Kustec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • pravičnik77 09:21 26.maj 2020.

    zadnji čas, ker učiteljice so dobesedno ponorele... verjetno mislijo, da čas doma počasneje teče kot v učilnici... ali v učilnice, ali pa učiteljice reseterat

  • Avatar drecos
    drecos 07:45 26.maj 2020.

    budale kretenske na igriscih pa 20 otrok skupaj tuki pa ne blesava distanca res ste budale

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 07:42 26.maj 2020.

    Gledam tele male hašomankice,ki so še v OŠ in vidm,da se objemajo,ližejo ob snidenjih,da je vesele!Torej vsi v šole in to brez kakšnih posebnih ukrepov in zaščite,se se je bacilček že razselil po dvoriščih,igriščih in ulicah!Crack pa itak nima pojma ...prikaži več o bacilčku,ker ni bacilček ne jemlje metadona!