Slovenija
25304 ogledov

Še naprej vročina, a popoldne nevihte. Tako se bo gibalo.

Vročina, Vreme EPA
Vremenoslovci za danes napovedujejo do 35 stoipnj Celzija.

Dopoldne bo pretežno jasno. Popoldne in zvečer bo več spremenljive oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne vročinske nevihte, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 stopinj Celzija.

Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev.

V drugi polovici noči bodo krajevne nevihte od zahoda zajele zahodno polovico Slovenije. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 22, na Primorskem okoli 25 stopinj.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva, popoldne in zvečer bodo znova krajevne nevihte. Ponekod bo še pihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, na vzhodu do 35 stopinj.

V četrtek in petek bo povečini sončno, v četrtek popoldne bodo posamezne nevihte.

Napoved od 1. do 6. julija

Od petka do srede bodo naši kraji večinoma pod vplivom višinskega grebena, ki pa bo občasno oslabel na račun višinskih prodorov hladnega zraka in frontalnih motenj severno od naših krajev. Od sobote naprej bodo naši kraji predvidoma pod vplivom anticiklona, ki se bo nad naše kraje razširil iznad Atlantika, vremensko sliko razlagajo na Asu.

Ta petek še kaže na sončno vreme z majhno možnostjo neviht. V soboto nas bo oplazila hladna fronta, ki pa po zadnjih izračunih ne bo segla do Primorske. V notranjosti bo prinesla za kakšno stopinjo nižje maksimalne temperature, vendar, kaže da bo že v nedeljo predvsem na jugu spet vroče. 

Vročina z dnevnimi temperaturami med 30 in 35 stopinjami se bo predvidoma nadaljevala do prihodnjega torka. Za prihodnjo sredo izračuni kažejo na povečano verjetnost za prehod fronte in ohladitev.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Vročina Pozor Svet To je najbolj smrtonosen vremenski pojav. Opozorila vse glasnejša.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.