Slovenija
1598 ogledov

Še niste kupovali šolskih potrebščin? Take akcije so pripravili trgovci!

papirnica zvezki šolske potrebščine Profimedia
Do začetka novega šolskega leta je manj kot mesec dni, zato smo preverili, kakšne akcije in ugodnosti pripravljajo slovenski trgovci in knjigarne.

Zaradi visokih cen in podražitev šolskih potrebščin ter delovnih zvezkov številni starši s strahom pogledujejo sezname stvari, ki jih njihovi otroci potrebujejo v šoli. Ker si visokih zneskov, ki v določenih razredih presegajo 300 evrov, ne morejo privoščiti, se s prošnjo po pomoči obračajo na humanitarne organizacije.

kopija nova, šolske potrebščine | Avtor: Anja Ščuka Anja Ščuka
Pri projektu Veriga dobrih ljudi, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, z žalostjo opažajo, da se je število prošenj od lanskega leta podvojilo. Pri tem, da je večji del staršev, ki iščejo pomoč, zaposlenih z nizkimi dohodki, ki jim onemogočajo dostojno preživetje.

Do začetka novega šolskega leta je še približno mesec dni, zato smo preverili, če so staršem naproti stopli vsaj slovenski trgovici in pripravili kakšne akcije ter ugodnosti.

Pri "najboljšem sosedu" – Mercatorju so napovedali, da bo v začetku meseca avgusta pri njih izšel obsežen Mercatorjev tematski letak s pregledom ponudbe po akcijskih cenah za drobni šolski in pisarniški program. Takrat bodo posebno pozornost namenili prav široki ponudbi izdelkov "vse za šolo"; od nahrbtnikov, map in zvezkov, pa vse do pripomočkov, kot so pisala, barvice, tablice in prenosniki. "Za vsako skupino izdelkov ponujamo tudi take s posebej ugodnimi akcijskimi cenami," povedo pri Mercatorju, kjer je zanimanje za šolske potrebščine v njihovih trgovinah že stalnica in se skozi leta pretirano ne spreminja.

Ob tem priznajo, da so za ta segment izdelkov podražitve uvedli že v začetku leta, in sicer najbolj za papirno galanterijo (zvezki). "Vzroke za to bi lahko pojasnili dobavitelji, so pa verjetno podobni kot na drugih področjih podražitev, kot so podražitve energentov, logistike in delovne sile," povedo pri Mercatorju.

Učbeniki in šolske potrebščine Slovenija Delovni zvezki: tudi več deset evrov razlike med šolami

Šolske potrebščine lahko vse od konca preteklega šolskega leta najdemo tudi na Lidlovih policah. Napovedo, da bodo ponudbo dodatno razširili v obdobju pred začetkom šole. Ob tem razkrijejo, da je zanimanje za šolske potrebščine v njihovih prodajalnah visoko, "saj ponujamo izdelke, ki so cenovno ugodni in hkrati kakovostni".

 

Ker šolske izdelke prodajajo v sklopu akcijskega modela poslovanja, so na voljo do razprodaje zalog in imajo stalno ceno tudi v obdobju pred začetkom šolskega leta. "Sicer pa lahko ob že akcijskih cenah šolskih potrebščin kupci pridobijo dodatne popuste z Lidl Plus aplikacijo. Za obdobje med 27. 7. in 26. 8. 2023 smo pripravili še nagradno igro, v okviru katere bomo podelili deset prenosnih računalnikov," sklenejo pri Lidlu.

Šola, šolar, šolske potrebščine, šolska torba | Avtor: Profimedia Profimedia

Široko paleto šolskih potrebščin lahko pred začetkom šolskega leta pričakujete tudi v trgovinah Hofer, kjer so v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje lani ustanovili HOFERjev sklad SKUPAJ za FER otroštvo. V sklopu sklada finančno podpirajo razvojne potrebe otrok vseh starostnih skupin (malčki, otroci, mladostniki, dijaki) v programu Botrstvo.

"Eden izmed temeljnih programov je tudi omogočanje kakovostnega učnega procesa, zato smo za šolske potrebščine in (ob)šolske dejavnosti otrok programa Botrstvo letos namenili 25.000 evrov," se pohvalijo pri Hoferju, kjer v sklopu HOFER ugodnosti prvošolčkom njihovih zaposlenih podarijo darilne vrečke z osnovnimi šolskimi potrebščinami. "Septembra bo prag šole prvić prestopilo kar 179 otrok HOFERjevih sodelavk in sodelavcev," še ponosno povedo.

šola šolska torba učilnica Slovenija Za zvezke in delovne zvezke je plačala skoraj 900 evrov

Določene akcije so na voljo tudi pri slovenskih založbah oziroma knjigarnah. V knjigarnah Mladinske knjige in v spletni knjigarni EMKA, kjer so cene učbenikov in delovnih zvezkov za višje razrede osnovne šole v primerjavi z lanskimi v povprečju sicer dvignili za približno deset odstotkov, lahko kupci najdejo tudi nekatere ugodnosti, kot so popusti in nakupi na obroke. "Cene izbranih šolskih potrebščin smo znižali za 30 %, izbrane šolske torbe pa so cenejše tudi za 40 %. Verjamemo, da s kakovostno ponudbo nagovarjamo starše, ki cenijo znanje in so prepričani, da je nakup učnih gradiv in kakovostnih šolskih potrebščin investicija v znanje naših otrok," menijo pri Mladinski knjigi.

Koliko stanejo delovni zvezki in šolske potrebščine? Odgovor najdete v jutrišnje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Poleg omenjenih ugodnosti so naproti stopili tudi najranljivejšim družinam in otrokom, saj dobrodelnim organizacijam, kot sta Rdeči križ in Karitas, v okviru utečenega sodelovanja ponujajo nakup učnih gradiv in šolskih potrebščin pod posebnimi pogoji.

Pri založbi Rokus Klett in Modrijan izobraževanje, kjer so cene za šolska gradiva, tako osnovnošolska kot srednješolska, za šolsko leto 2023/24 v povprečju dvignili za 4,7 %, pa nam sporočijo, da "za dodatna gradiva ponujamo popuste preko naših poslovnih partnerjev kot tudi preko naše spletne trgovine www.knjigarna.com, kjer se akcije mesečno spreminjajo in omogočajo ugodnejše nakupe".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.