Slovenija
30575 ogledov

Se obeta združitev Gibanja Svobode, SAB in LMŠ?

Robert Golob Anže Petkovšek Neformalno srečanje predsednika republike Boruta Pahorja in predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba.
Pogovori o tem naj bi že potekali.

Parlamentarne volitve pred enim tednom so pošteno premešale politične karte. Med drugim sta pod parlamentarnim pragom ostali stranki LMŠ in SAB. Prva je bila v prejšnjem mandatu celo druga najmočnejša stranka, njen vodja in nekdanji kamniški župan Marjan Šarec pa je nekaj časa celo vodil vlado. Premierka je bila pred leti tudi Alenka Bratušek, predsednica SAB. 

Politični analitiki se strinjajo, da sta stranki izpadli iz parlamenta tudi zato, ker so nekdanji volivci tokrat raje podprli novo stranko Gibanje Svoboda najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba. Ta je namignil, da bo v novo vlado potegnil tudi kadre iz neparlamentarnih strank.

volitve v državni zbor 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Spletni portal N1 na podlagi lastnih virov poroča, da je v igri tudi združitev oziroma zlitje LMŠ in SAB z Gibanjem Svoboda. Do tega naj bi prišlo še pred jesenskimi lokalnimi volitvami, prvi neuradni pogovori v tej smeri pa naj bi že stekli.

Valicon Slovenija Tako bi izgledal parlament, če bi vsi glasovali iskreno

Ni izključeno niti, da bo Golob ministrski mesti v novi vladi ponudil tako Šarcu kot Bratuškovi, še navaja portal. V verjetni koaliciji s strankama Socialni demokrati in Levica bi omenjena ministra štela v kvoto Gibanja Svoboda. V Gibanje Svoboda naj bi prestopilo tudi veliko parlamentarnega strokovnega osebja iz LMŠ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 157
  • Naklonsky 13:54 02.maj 2022.

    Človek se lahko samo reži... kakšen butast narod da voli takšne svoje bogove. Še osel gre enkrat na led, Slovenci pa že četrtič...

  • h4ck3r 10:34 02.maj 2022.

    Vsakršno združevanje po volitvah, razen strank, ki so prišle v parlament, je nategovanje volilcev. Vsak je dal svoj glas tistemu, kateremu je hotel/upal, da bo prišel v parlament. Edina razlika je v predstavitvi in dojemanju le tega t.i. združevanja...če to ...prikaži več počne desna stran je to izdaja volilcev, če to počne leva stran je to iskanje perspektivnega kadra. Hja vse je stran perspektive. Vse dobro g.Golobu, samo upam, da bo res izbral kandidate na podlagi strokovnosti.

  • malarin 07:03 02.maj 2022.

    0,00 + 0,00 + 0,00 = 0,000000. Bravo SLOVENIJA . . .