Slovenija
27 ogledov

Še se bodo zadolževali

Bojan Kontič Gregor Katič
Rebalans proračuna. Na razpolago le dobrih 36 milijonov evrov prihodkov.

Velenje. “Z varčevanjem, najetjem kreditov, prenosom nekaterih investicij v prihodnje leto in dodatnimi sredstvi na prihodkovni strani bomo dosegli zastavljene cilje. Žal je dodatno zadolževanje nujno, a je hkrati pomembno podariti, da se zadolžujemo za investicije, od katerih se nam bo v proračun vračal denar,” je svetnikom in svetnicam na včerajšnji seji mestnega sveta dejal Bojan Kontič, župan Mestne občine Velenje (MOV). Svetniki so predlagani rebalans proračuna soglasno potrdili.

Največ za izobraževanje
V njem načrtujemo 36,6 milijona evrov prihodkov in za dobrih 39 milijonov evrov odhodkov, kar pomeni, da bo primanjkljaj znašal dobra 2,7 milijona evrov,” je pojasnila Amra Kadrič, vodja urada za javne finance in splošne zadeve.
Največ proračunskih sredstev, dobrih devet milijonov evrov, bodo namenili za izobraževanje, sedem za prostorsko načrtovanje in stanovanjsko komunalno dejavnost, dobrih pet milijonov bo šlo za kulturo, šport in nevladne organizacije, za promet, infrastrukturo in komunikacije ter lokalno samoupravo pa skupaj 8,6 milijona evrov.

Največja investicija
Načrti. MOV se bo v sodelovanju z občinama Šoštanj in Šmartno ob Paki letos lotila ureditve vodooskrbe ter odvajanja in čiščenja voda, kar bo sofinancirano s kohezijskimi sredstvi Evropske unije. Načrtovanih je še nekaj drugih investicij, med katerimi je že realizirana obnova Vile Biance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.