Slovenija
19 ogledov

Sedel bo na drugo stran

Robert Stojko Delo
Obtožnica. Tožilci naj bi jo nekdanjemu kolegu Robertu Stojku poslali kmalu.

Tožilci za pregon organiziranega kriminala naj bi predvidoma v kratkem mariborskim sodnikom predlagali, naj začnejo soditi nekdanjemu murskosoboškemu tožilcu Robertu Stojku. “Po končani preiskavi se pripravlja obtožnica,” so nam potrdili na tožilstvu, kjer bivšega kolega sumijo podkupljivosti.

“Z roko v medu”
Stojku očitajo, da naj bi prejel 25 tisoč evrov podkupnine, pri čemer so ga policisti v začetku novembra tudi ujeli in zaradi česar mu grozi do osem let zapora. “Trenutno čakamo obtožnico pa tudi to, kako se bo tožilstvo odločilo in očitano kaznivo dejanje opisalo. Dokler nam obtožnica ne bo vročena, ne morem komentirati ničesar drugega v zvezi z očitki iz preiskave,” je odgovoril Stojkov zagovornik Igor Vinčec.

Dva tedna v priporu
Stojko je bil po aretaciji dobra dva tedna v priporu, preiskava zoper njega pa je trajala dobre tri mesece. “Preiskava je bila končana 11. februarja. Isti dan je bil spis odstopljen skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri vrhovnemu državnemu tožilstvu v njihovo nadaljnje reševanje,” so na mariborskem sodišču pojasnili potek postopka. Stojko je bil sicer aretiran le dober mesec po prijavi na protikorupcijsko komisijo. Prijavitelj je trdil, da naj bi tožilec od njega zahteval denar v zameno za to, da bi zavlačeval postopek, ki ga je pred enim od sodišč vodil zoper njega.

Vinčec prav tako še ni želel komentirati vsebine Stojkovih telefonskih pogovorov, ki so jih policisti posneli. Na njih naj bi se slišala prav dogovarjanja o tem, kolikšen znesek naj bi tožilec pričakoval in ga zahteval za uslugo pri domnevnem zavlačevanju sojenja, ki naj bi bilo sicer tik pred izrekom sodbe. Telefonski pogovori naj bi policistom izdali tudi dogovore o srečanju, na katerem je bila izvedena predaja podkupnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice