Slovenija
23799 ogledov

Med shodom upokojencev več sumov kaznivih dejanj, v RTV metali jajca

shod upokojencev Inštitut 1. oktober Facebook Prizor s petkovega množičnega shoda upokojencev v Ljubljani.
Ob petkovih protestnih shodih upokojencev v Ljubljani so imeli policisti veliko dela.

Kot so za STA danes pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, so policisti v petek varovali dva javna shoda, ki sta potekala na območju Ljubljane. Poleg uradno prijavljenega shoda, poimenovanega 10. vseslovenski protestni shod upokojencev, so varovali tudi javni shod pred stavbo RTV, ki pa ni bil prijavljen.

Po pojasnilih policije so po varovanju neprijavljenega javnega shoda obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, katerega osumljenec še ni znan in policisti o tem še zbirajo obvestila.

Po varovanju prijavljenega javnega shoda pa so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja, odstranitve ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote. Tudi v tem primeru osumljenec še ni znan in policisti tudi o tem še zbirajo obvestila.

"Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o obeh dogodkih in bodo v primeru zaznanih drugih kaznivih ravnanj ustrezno ukrepali," so izpostavili na ljubljanski policijski upravi.

Pojasnili so še, da policija za zagotavljanje javne varnosti ob vseh dogodkih, ki lahko vplivajo na varnost državljanov izvaja ukrepe iz svojih pristojnosti, zbira obvestila, vrednoti informacije in ustrezno načrtuje delo, ter ga glede na trenutno varnostno oceno sproti prilagaja, vse s ciljem, da je varnost vseh zagotovljena v največji možni meri. "Navedeno velja tako za trenutne kot morebitne prihajajoče dogodke," so izpostavili.

Shod pred shodom

Na Trgu republike v Ljubljani so se v petek popoldne na shodu desetič zbrali podporniki Inštituta 1. oktober in stranke Glas upokojencev in znova zahtevali dvig pokojnin. 

Pred uradnim protestnim shodom so se protestniki zbrali pred stavbo Televizije Slovenija in vanjo metali jajca.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 134
  • Nevica 07:30 18.februar 2024.

    Upokojenci se edini množično borijo za boljšo Slovenijo, to niso kolesarski plačanci, ki sedaj dobivajo milijone preko NVO za rušenje mogče ne najbolj simpatične, a vsekakor uspešne vlade. To niso tisti, ki so razbijali Ljubljano, zapirali promet in pretepali policaje ...prikaži več in novinarje, potem pa so bile vse kazni zbrisane v zahvalo za vrnitev levičarjev h koritu! Noben upokojenec ne bi imel nič proti, če bi jih za njjihove cilje in proti slabi vladi vodil levičar. PA GA NI JUNAKA!!!

  • Nevica 07:25 18.februar 2024.

    RTVS je težko od zunaj umazati tako zelo kot je umazana od znotraj. Tisoče ljudi je odrezala od programov preko antene. Vsem ljudem odreka pravico do poštenega obveščanja. Več kot tretjino Slovencev programsko zaničuje in jih ignorira, ko želijo uveljaviti ...prikaži več svojo ustavno enakopravnost do izjavljanja svojih stališč. Denar jemlje VSEM. Protest proti RTVS je resnično SAMO DELČEK boja za pravice upokojencev in poštenih delovnih ljudi, ki si zaslužijo boljše življenje pod boljšo vlado!

  • Nevica 05:10 18.februar 2024.

    Bravo upokojenci, diktatorsko gnezdo, ki živi na račun vseh ljudi, dela pa samo za levičarje, si zasluži še kaj drugega kot par jajc!!!! Bravo upokojenci, več ali manj ste edini pokončni ljudje, ki se upirati najbolj gnili vladi vseh časov!!!! ...prikaži več In borite za pravice ljudi, ki so pošteno delali in še pošteno delajo in še bodo upokojenci. Kakšne pokojnine bodo imeli ljudje na minimalcu? Na minimalcu pa so zaradi slabe gospodarske politike!!!! Zaradi uničevanja gospodarstva!

Sorodne novice