Slovenija
10 ogledov

Škatla pisem in položnic za Janšo

1/2
Žurnal24 main
Člani poslanske skupine Lipa so na vlado prinesli škatlo, polno pisem državljanov. Med njimi je tudi ena od položnic ene od upokojenk.

Člani poslanske skupine Lipa so v vladno vložišče predali škatlo, v kateri je okoli 170 pisem državljanov z opisom njihovih življenjskih zgodb, med njimi tudi pokojninski odrezki in fotokopije položnic, je povedala vodja poslanske skupine Lipa Barbara Žgajner Tavš . Osnovno sporočilo akcije zbiranja položnic je po njenih besedah to, da je v Sloveniji nujna socialna reforma.

 

Akcija "položnice za predsednika vlade"

Z akcijo želi poslanska skupina Lipa predsednika vlade soočiti z realnimi razsežnostmi socialnih stisk ljudi v državi in ga opozoriti na nedopustno ignoranco in zanikanje vse večje revščine med najbolj ogroženimi skupinami ljudi.

V minulih treh dneh so v poslanski skupini zbirali položnice, pokojninske odrezke in dopise državljanov, ki živijo pod pragom revščine. Med pismi, ki so jih predali, je tudi ena od položnic neke upokojenke. Premier Janez Janša je namreč pred dnevi povedal, da je pripravljen do konca tega mandata enak znesek, kot je na položnicah, od svoje plače nakazovati dvema državljankama. Druga upokojenka svoje položnice ni predložila, saj je dejala, da noče miloščine, je še povedala Žgajner Tavševa.

Dodala je še, da bodo, če predsednik vlade ne bo pomagal ljudem, ki potrebujejo pomoč, nedvomno pomagali v sklopu poslanske skupine. Na pokojninskih odrezkih, ki so jih zbrali, so navedeni mesečni zneski pokojnin, ki se gibljejo v višini od 164 do 380 evrov, v veliki meri pa so roki na položnicah že pretečeni.

Premier Janša se na pisma še ni odzval, je pa predstavnik vlade Valentin Hajdinjak dejal, da lahko pove le to, da do tega trenutka premier ni dobil obljubljenih položnic. Žgajner Tavševa tako ni izpolnila obljube, zato njeno ravnanje razumejo kot neobstoj teh državljank in menijo, da si je poslanka vse skupaj izmislila za namene politične kampanje. Varnost osebnih podatkov je po Hajdinjakovih besedah le izgovor, saj urad premierja osebnih podatkov nikoli ne bi izdal in je premierjeva želja le, da izpolni obljubo. Poleg tega Janša položnic po predstavnikovih besedah nikoli ne bi izrabljal za potrebe medijske kampanje, kar pa očitno počneta Žgajner Tavševa in njena stranka. Zbiranje položnic je zato le poskus izmikanja, da se prikrije ta resnica.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.